С два мача днес ще бъде даден старт на 16-ия

...
С два мача днес ще бъде даден старт на 16-ия
Коментари Харесай

Ботев приема Локомотив на Колежа в 118-то издание на дербито на Пловдив

С два мача през днешния ден ще бъде даден старт на 16-ия кръг в Първа лига. Берое е хазаин на Пирин Благоевград в Стара Загора от 17:00 часа, а от 19:30 е огромното дерби на Пловдив сред градските противници Ботев и Локомотив на стадион " Христо Ботев ".

118-ият епизод от съперничеството сред „ канарчетата “ и „ смърфовете “ дава обещание да бъде яростен, макар разликата от осем места и 13 точки сред двата отбора. Играчите на Душан Керкез се развихриха в последните два кръга, като вкараха цели 11 гола при успехите над Ботев Враца с 5:3 като посетител и над Локомотив София с 6:0 вкъщи. Разгромът над „ железничарите “ бе трети триумф за миналите четири дуела на „ жълто-черните “ в елита, като тимът разруши и Берое с 4:1 на „ Колежа “ в „ Битката за Тракия “. Керкез и компания са 11-и в таблицата с 18 точки.

Локомотив от своя страна е в мини-криза, като няма победа в последните пет кръга от шампионата, завършвайки наедно при визитите на първенеца Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и губейки в семействата си на ЦСКА и Берое. Тези отрицателни резултати закономерно смъкнаха състава на Александър Томаш от върха в подреждането, като „ черно-белите “ са трети с 31 точки, на една зад Черно море и ЦСКА. Първият мач сред Ботев и Локомотив през акцията приключи при тъждество 1:1 на „ Лаута “ – по-късно „ смърфовете “ влязоха в серия от девет поредни триумфа, преди да навлязат в сложен интервал, от който ще желаят да излязат с победа в градското дерби, а трите точки на " Колежа " ще ги върнат назад в борбата за купата.

За страдание няма да има състезание на трибуните, защото през този сезон и двата мача ще бъдат без гостуващи почитатели. За сметка на това обаче, “жълто-черните " последователи ще изпълнят до краен лимит трибуните на “Колежа " и ще дадат нужния подтик на своя отбор.

Мачът има огромна историческа стойност, откакто за първи път от 10 години пловдивското дерби ще се играе на стадион “Христо Ботев ". За последно двата пловдивски гранда мериха сили на “Източен " 10 през есента на 2013 година.

Главен арбитър на мача ще бъде Георги Кабаков.

Клишето гласи, че в дербито любимци няма, а днешният мач в цялостна степен поддържа това изказване. Двубоят е извънредно непредсказуем и доста мъчно може да назовем някой от двата отбора “фаворит ".

По-рано денем, в 17:00 ч. Берое посреща Пирин под Аязмото в търсене на трети следващ триумф, откакто надделя Локо Пд и Левски в последните два кръга с по 2:1.

Старозагорци са осми във краткотрайното класиране с 20 точки. Старши треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари дефинира група от 20 играчи за дуела. Едвин Ласо отпада от сметките поради наказване, Енцо Еспиноса се възвръща от интервенция, а Франческо Селесте е в родината си по персонални аргументи. В групата попадат за първи път юношите Стефанос Антониу и Станислав Йовков.

Пирин Благоевград от своя страна е в серия от две следващи загуби след провали с по 1:2 от ЦСКА вкъщи и от Черно море във Варна. Иво Тренчев няма да може да разчита на Венцислав Бенгюзов, който е осъден за насъбрани картони. Благоевградчани са в рисковата зона, заемайки 14-о място с 11 точки, колкото има и 13-ият Славия, само че с мач по-малко.

Последният мач сред двата отбора бе в първия кръг на сезона, когато Пирин поведе с 1:0 с гол на Даниил Кондраков, само че с две попадения на Вини Трибуле Берое си потегли с трите точки от Благоевград.

Срещата ще бъде ръководена от Венцислав Митрев. ВАР рефер ще е Християна Гутева.

Пълна стратегия за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 3 ноември

17:00, Берое – Пирин Благоевград

19:30, Ботев Пд – Локомотив Пд

Неделя, 5 ноември

15:30, Лудогорец – Крумовград

Понеделник, 6 ноември

13:00, Ботев Враца – Локомотив София

15:30, Славия – Етър

18:00, ЦСКА – Хебър

Вторник, 7 ноември

15:00, Черно море – Арда

17:30, ЦСКА 1948 – Левски
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР