С два гола в рамките на 65 секунди в последните

...
С два гола в рамките на 65 секунди в последните
Коментари Харесай

Далас тресна Ванкувър в дербито

С два гола в границите на 65 секунди в последните четири минути на постоянното време Далас Старс победи като посетител Ванкувър Канъкс с 3:1 в най-интересния мач от програмата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада тази нощ.

Успехът е шести следващ за " звездите ", като с него те събраха 101 точки и станаха първият отбор, минал границата от 100 точки този сезон в Западната конференция. Те са и водач в Централната дивизия, до момента в който Ванкувър остава отпред на Тихоокеанската с актив от 98 точки. И двата тима към този момент имат несъмнено място в плейофите, които стартират в средата на април месец.

В първите две третини Далас и Ванкувър си размениха по един гол. Гостите от щата Тексас поведоха минута преди края на първия интервал посредством Роопе Хинц, до момента в който в средата на втория Джей Ти Милър възвърне равенството за домакините.

Мачът отиваше към продължения, само че 3 минути и 8 секунди преди приключването на постоянното време Джейми Бен се разписа при числено предимство, с цел да донесе успеха на Далас. Крайното 3:1 бе завършено минута по-късно от Джейсън Робъртсън.

Много мощен мач за спечелилите направи вратарят Джейк Йотингер, който се отличи с 27 спасявания, до момента в който Хинц записа гол и две асистенции. С две асистенции приключи и ветеранът Джо Павелски.

В различен трогателен конфликт от тази нощ Ню Йорк Рейнджърс взе визитата си на Колорадо Аваланш с 3:2 след осъществяване на дузпи.

Домакините от Колорадо имаха повече благоприятни условия да завоюват мача, само че вратарят на " рейнджърите " Игор Шестьоркин отрази 39 шайби. Той се пропука само в края на втория интервал и в средата на третия, когато бе преодолян от Кейси Мителщад и Девън Тейвс,

Между двата гола за домакините гостите от Ню Йорк вкараха посредством Капо Како и Крис Крайдър.

До края на постоянното време и в петте минути продължение нов гол не падна и това докара до осъществяване на дузпи. В тях нито един от играчите на Колорадо не бе прецизен, до момента в който за Рейнджърс път към вратата на Александър Георгиев откриха Артьоми Панарин и Винсент Трочек. Роденият в България вратар на домакините приключи с общо 23 спасявания.

В класирането Ню Йорк Рейнджърс е преди всичко в Столичната дивизия със 102 точки, до момента в който Колорадо е на втора позиция в Централната с 98.

В най-резултатния мач от тази нощ Аризона Койотис реализира домакинска победа с 8:4 над Нашвил Предейтърс.

" Хищниците " бяха в рекордната за клуба серия от 18 следващи мача с точка преди този дуел, само че нямаха никакъв отговор за мощната игра в офанзива на домакините.

Нашвил поведе с 2:0 в резултата още до петата минута на мача с голове на Джейсън Цукер, само че Аризона отговори с четири следващи гола в границите на тъкмо 20 минути и 11 секунди. Две от тези попадения бяха дело на Логан Кули, който в края на мача записва и първия си хеттрик в НХЛ.

Голямата разлика в мача пристигна във втората третина, която бе извоювана от домакините с 4:1 и след която те имаха преднина от 6:3.

Останалите пет гола за Аризона вкараха Джак Макбейн, който понижи на 1:2 в осмата минута на мача, Клейтън Келър, който даде първия задатък на Аризона при започване на втората третина, Ник Бюгстад, който записа победното пето попадение, Ник Шмалц и Матиас Макели.

За Нашвил, с изключение на двата гола на Цукер първоначално, точни бяха още Густав Найквист във втората третина и Филип Форсберг в третата.

Успехът бе шести за Аризона в последните 10 мача, само че все пак " койотите " нямат късмет за попадане в плейофите, защото имат единствено 67 точки от 73 мача. Нешвил е на позиция да вземе първия " уайлд кард " с актива си от 90 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР