С два гола в последните 6 минути на редовното време

...
С два гола в последните 6 минути на редовното време
Коментари Харесай

"Еспаньол" отново изживя кошмар на "Ел Мадригал"

С два гола в последните 6 минути на постоянното време " Виляреал " се избави от загуба в първия мач против " Еспаньол " от 1/8-финалите на шампионата за Купата на Краля в Испания. Гостите водеха с 2:0 до 85-ата минута, само че подцениха края на срещата и пропуснаха превъзходен късмет да одобряват " жълтата подводница " в реванша след седмица, разполагайки с преднина.
" Жирона " даде сериозен отпор на " Атлетико " за Купата на Краля (ВИДЕО) Без няколко съществени играчи каталунците стигнаха до 1-1
Стадион " Ел Мадригал " още веднъж се оказа неприятно място за " синьо-белите " от Каталуния, които останаха с едвам 1 триумф в последните си 14 визити на това оборудване от 2004 година насам.

Треньорите Луис Гарсия и Руби направиха общо 15 промени в титулярните сформира на двата тима, само че все пак дуелът се разви на високи обороти, като бе изпълнен с офанзиви на скорост и голови положения пред двете порти. В 15-ата минута домакините сгрешиха при изнасяне на топката. Серхи Дардер се възползва и означи отлично попадение с отсечен удар по диагонала от двайсетина метра. Това е вторият му гол за сезона, а първият още веднъж пристигна против " Виляреал " при турнирния триумф с 3:1 през октомври.

След много пропуски и в двата края на игрището, " Еспаньол " удвои задатъка си в 71-ата минута. Точен бе Алехандро Лопес, който се измъкна от отбраната и с мощен удар разстреля вратаря Андрес Фернандес.

Гостите се прибраха в своята половина с навлизането в последните 10 минути на постоянното време, само че това вместо да им помогне в запазване на задатъка, наруши тотално ритъма в дейностите им. В 85-ата минута Алфонсо Педраса центрира чудесно от лявото крило, а Карл Токо Екамби означи с още по-качествен удар с глава. 26-годишният камерунец към този момент има 10 попадения за сезона във всички шампионати.

" Вилярел " продължи да работи надалеч по-енергично и нападателно и в 89-ата минута стигна до изравняването. Този път Карлос Бака се извиси в наказателното поле, изпреварвайки капитана на гостите Давид Лопес, и бе прецизен с глава за 2:2.

Макар и с късен отговор, домакините се върнаха в играта за място на 1/4-финалите, от които за последно бяха част през 2015 година. " Виляреал " няма загуба в шест следващи семейства от шампионата за Купата, а " Еспаньол " още един път потвърди, че не се усеща удобно при гостуванията си, като в 11 от тях за сезона е записал единствено една победа.

Реваншът на стадион " Ел Прат " е плануван за 17 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР