С два гола в добавеното време Байерн (Мюнхен) извоюва ценна

...
С два гола в добавеното време Байерн (Мюнхен) извоюва ценна
Коментари Харесай

Непознат герой за Байерн в лют сблъсък

С два гола в добавеното време Байерн (Мюнхен) извоюва скъпа победа с 3:1 при гостуването си на Фрайбург и преди последния есенен кръг е на 4 точки от първото място. Неочакваният воин за първенците беше юношата Джошуа Зиркзее, който вкара за 2:1. За 18-годишният холандец това беше дебют в Бундеслигата и той незабавно сподели класата си, пронизвайки вратаря на домакините с удар от близко с първото си допиране въобще. Малко след него Серж Гнабри дефинитивно отхвърли домакините. Още през първото полувреме Роберт Левандовски (16’) беше извел баварците напред, а Винченцо Грифо (59’) беше изравнил за Фрайбург.

Байерн не беше надалеч и от загуба, тъй като през втората част двата отбора се надпреварваха да изпускат, като на няколко пъти Мануел Нойер имаше шанс. Иначе още в 7-ата минута Томас Мюлер беше блъснал греда. Мюнхенци попаднаха на окуражен противник, който в огромна част от срещата по нищо не отстъпваше и се хвърляше крепко за всяка топка, като също така сподели забележителна физическа устойчивост.

ZIRKSCENES pic.twitter.com/rZVGxURP2j
— FC Bayern English (@FCBayernEN) December 18, 2019
Зиркзее се появи в 90-ата минута и единствено две по-късно стигна до звездния си момент. Юношеският национал на Холандия е същинска хала за втория отбор на Байерн, а преди седмица се появи в игра и в Шампионската лига против Тотнъм. Тази вечер той получи късмет да бъде в групата дружно с още няколко гении, защото Ханзи Флик имаше много проблеми с контузени.

Шампионите излязоха с цели петима офанзивни играчи в лицето на Серж Гнабри, Томас Мюлер, Филипе Коутиньо, Иван Перишич и Роберт Левандовски. Йошуа Кимих се завърна в защита, откакто Жером Боатенг и Хавиер Мартинес са в слаба форма. Фрайбург е шести в класирането, откакто направи много мощни срещи до момента. Отборът разчиташе на скица 4-4-2 с Нилс Петерсен и Лукас Хьолер в офанзива.
28 - @FCBayernEN have scored 28 goals across all competitions since Hansi Flick's takeover as coach - more than any other team in the top five European leagues. Reaction. #SCFFCB #Bundesliga pic.twitter.com/IEk2CyrCu3
— OptaFranz (@OptaFranz) December 18, 2019 Още във 2-ата минута героят на Байерн от предишния кръг Филипе Коутиньо беше изведен самичък против вратаря от Дейвид Алаба, само че вратарят мазета в корнер.

В 7-ата минута гредата избави домакините след удар на Томас Мюлер. Бившият национал пропусна от 2-3 метра като добавка след избавяне след изстрел с глава на Бенжамен Павар.

Футболистите на Фрайбург се пробваха да затруднят първенците с висока преса, само че бяха осъдени от контраофанзива в 16-ата минута. Тогава Алфонсо Дейвис направи запаметяващ се пробив по лявото крило, приключил с прецизен пас към Левандовски, който беше прецизен за 1:0 за гостите.

That was all you, @AlphonsoDavies #SCFFCB 0-1 pic.twitter.com/8fZA4tG1yv
— FC Bayern English (@FCBayernEN) December 18, 2019
С това си попадение Лева излезе на трето място във безконечната голмайсторска класация на Бундеслигата с 221 гола, изпреварвайки Юп Хайнкес.

В 21-вата полският терминатор беше на крачка от втория си гол, само че вратарят Марк Флекен избави.

Десет минути по-късно домакините издебнаха баварците и Хьолер получи топката самичък против Нойер и стреля от въздуха, само че капитанът на Байерн съумя да избие. Фрайбург имаше още един късмет в 38-ата, когато ново центриране отдясно стигна до Винченцо Грифо, който шутира над вратата.

Минута по-късно Коутиньо не беше надалеч от попадение след удар отвън наказателното поле.

В 40-ата Грифо поправя мерника, само че и този път Нойер се намеси, с цел да избави вратата си.

В началото на второто полувреме Байерн изненадващо разреши на домакините да нападна по-смело и в 59-ата минута резултатът беше подравнен. Яник Хаберер центрира към Грифо, който от въздуха насочи неспасяем шут - 1:1.
#SCFFCB 1:1
pic.twitter.com/97sgmyqrbb
— SC Freiburg (@scfreiburg) December 18, 2019 В последвалите три минути Фрайбург изпусна на три пъти да излезе напред.
Това беше задоволително, с цел да " разсъни " първенците, които незабавно се настаниха в половината на противника. Гнабри и Перишич обаче се разминаха с гола.

Мачът мина във фаза, в която и двата тима атакуваха и ситуациите се редяха едно след друго и пред двамата вратари.

Фрайбург беше най-близо до попадение в 86-ата, когато Никлас Хьофлер беше изведен самичък, само че се забави с шута и топката му беше избита. Резервата Брендън Борело пък на два пъти изправи косите на почитателите на Байерн.

Дойде добавеното време, в което Зиркзее приключи акция на Байерн за 2:1. След това имаше време и Гнабри да вкара - за 3:1.

TFW you score an injury-time winner with your first ever touch in the Bundesliga pic.twitter.com/febauLdeFp
— FC Bayern English (@FCBayernEN) December 18, 2019
В събота първенците одобряват Волфсбург в последния си дуел за годината, а Фрайбург гостува на Шалке 04.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 16 кръг, сряда 18 декември  Фрайбург 1:3краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР