С два гола на новото попъленени Дани Себайос Реал (Мадрид)

...
С два гола на новото попъленени Дани Себайос Реал (Мадрид)
Коментари Харесай

Младок спаси "Реал" при гостуването на "Алавес"

С два гола на новото попъленени Дани Себайос " Реал " (Мадрид) победи " Алавес " с 2:1 при гостуването си в Баския. Шампионът на Испания реализира трета победа от началото на сезона, само че тя не пристигна по никакъв начин елементарно.

Все отново успеха разреши на " Реал " да изравни връх на " Барселона " за най-вече победи като посетител - 12. Постижението на " Барселона " е сред май 2010 и февруари 2011 година

Себайос се оказа непредвидения воин за отбора на Зинедин Зидан, откакто треньорът на Кралския клуб не можеше да разчита на контузените Марсело, Кроос, Ковачич и Бензема. Лука Модрич се завърна в групата, само че остана на аварийна пейка.

 Роналдо уцели гредата на два пъти и още веднъж нямаше шанс да вкара.
© Reuters

Роналдо уцели гредата на два пъти и още веднъж нямаше шанс да вкара.

Кристиано Роналдо пък не можа да се разпише във втори следващ мач, след завръщането си от наказване. Звездата на " Реал " удари греда на два пъти в един дуел, като това му се случва в трети мач, откогато е на " Сантяго Бернабеу ".

" Реал " откри още в 10-ата минута, когато Себайос се пребори добре за една топка в наказателното поле и с компактен удар в близкия ъгъл преодоля Пачеко. Привлеченият от " Бетис " 21-годишен халф впечатли със спокойствието, с което играеше и несъмнено беше най-хубав в редиците на гостите. Гостите продължиха да бъдат доста дейни, само че пропуснаха и много положения с лекост.

Точно когато изглеждаше, че " Реал " ще се отдръпна с гол задатък, " Алавес " съумя да изравни. Мунир Ел Хадади се измъкна от засадата, центрира остро в наказателното поле, а нахлуващият на скорост Ману Гарсия изпревари Варан, засичайки с глава – 1:1.

Това беше първи гол за " Алавес " от началото на сезона, като баските се нуждаеха от 490 минути, с цел да съумеят да се разпишат в противникова врата.

 Дани Себайос се оказа непредвидения воин за
© Reuters

Дани Себайос се оказа непредвидения воин за " Реал ".

Точно три минути след гола на Гарсия обаче още веднъж Себайос излезе на напред във времето и осъществя. Халфът се възползва от неточност на Пачеко, който не боксира добре една топка и с шут в долния ляв ъгъл на вратаря вкара за повторно.

След почивката срещата се изнерви, като имаше доста груби влизания и жълти картони, а качеството на играта фрапантно спадна.

" Алавес " е в серия от шест следващи загуби, а " Реал " се оправдава за загубата в предния кръг от " Бетис ".

В различен мач, по-рано денем " Атлетико " (Мадрид) нанесе първа загуба за сезона на " Севиля ". " Дюшекчиите " реализираха втора поредна победа на новия си стадион " Уанда метрополитано " с 2:0.

Точни за отбора на Диего Симеоне бяха Яник Ферейра Караско и Антоан Гризман, като и двата гола паднаха след почивката.

 Младок избави
© Reuters

През първата част " Севиля " игра доста добре, а след удар на Пабло Сарабия, топката срещна гредата в 12-ата минута. Малко по-късно и " Атлетико " нацели страничния дирек, този път след шут на Фелипе Луис.

Веднага след подновяването на играта Караско откри резултата, като се възползва от неточност на Стивън Нзонзи, заобиколи Серхио Рико и вкара в опразнената врата. В 70-ата минута Антоан Гризман постави точка на разногласието след хубаво подаване на Луис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР