С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид победи Валядолид

...
С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид победи Валядолид
Коментари Харесай

С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид надделя над Валядолид

С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид победи Валядолид с 2:0 като посетител в мач от 15-ия кръг на испанското футболно състезание. Спечелените три точки разрешиха на Реал да се изкачи преди всичко във краткотрайното класиране с 38 точки, с една повече от отбора на Барселона, който е с мач по-малко. Валядолид позволи второ следващо проваляне и заема 15-о място със 17 точки в актива си.

Бензема се разписа от дузпа в 83-ата минута за 1:0, а в 89-ата направи резултата 2:0. Малко по-рано, в 82-ата минута домакините от Валядолид останаха с човек по-малко поради червен картон на Серхио Леон, отсъден за митингите му при отсъждането на дузпата.

Гостите не съумяха да отбележат през първото полувреме в дебютния си мач след паузата за Световното състезание в Катар, а Бензема пропусна отлична опция за гол още в 17-ата минута на дуела. Френският национал, който пропусна Мондиал 2022 поради травма, въпреки всичко бе прецизен от при дузпата в 83-ата минута, отсъдена за игра с ръка на Хави Санчес.

Футболистите на Реал Мадрид имаха искания за дузпа и през първата част, само че такава не бе отсъдена, а в 36-ата минута вратарят на гостите Тибо Куртоа се намеси в точния момент след удар на Алваро Агуадо.

Антонио Рюдигер бе неакуратен откакто засече топката с глава при центриране от Тони Кроос малко след почивката, а в 68-ата минута Куртоа отново избави вратата си след изстрел на Леон.

В 89-ата минута Карим Бензема оформи крайното 2:0, реализирайки след асистенция на Едуардо Камавинга.

Първенство на Испания по футбол, срещи от 15-ия кръг:

Валядолид - Реал Мадрид – 0:2
Хетафе – Майорка – 2:0
Кадис – Алмерия – 1:1
Селта Виго – Севиля – 1:1

по-късно през днешния ден:
Барселона - Еспаньол
Реал Сосиедад - Осасуна
Виляреал – Валенсия





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР