С думите "злоба", "омраза" и "двуличен човек" премиерът Бойко Борисов

...
С думите "злоба", "омраза" и "двуличен човек" премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

От купона на СДС Борисов удари тежко по Радев: палатите и скъпите дрехи го промениха!

С думите "злоба ", "омраза " и "двуличен човек " министър председателят Бойко Борисов разяснява изявлението, което президентът Румен Радев даде за бТВ.

Държавният глава за следващ път разкритикува кабинета и разгласи: „ Борисов поставя старания да ни избави от Борисов “, като назова погрешни данните за растежа в стопанската система и позитивния кредитен рейтинг, който се дава от външни институции.

Само час и половина след президентското изявление министър председателят, който бе на празненство на Съюз на демократичните сили по случай 30 години от основаването на Съюза, насочи остри обвинявания към Радев.

„ Президент е този, който е обединител на нацията. Опозиционен водач, който за 40 минути не е споделил една добра дума за страната. Дори към този момент злобата му, омразата му дотам преливат, че не е нужно да разясня един опозиционен водач. И то опозиционен водач с най-вече власт в страната. “

„ Аз единствено първата минута гледах и отидох да играя футбол. “

„ Човек, който приказва от името на народа, подобен няма. Левски не си го е разрешил. От името на кой, кой ти даде право? 50% не те харесват. Двуличен човек. Един ден хората ще схванат какъв брой лицемерен човек са избрали за президент, сигурен съм “, съобщи Борисов.

И описа, че когато е трябвало да се схванат кой да отиде на последната среща на върха на НАТО – министър председателят или президентът, Румен Радев му се е обадил персонално. „ Добре, отиди “, споделих аз “, добави Борисов.

Премиерът разяснява и изявлението на президента, че кредитният рейтинг на страната е пресилен.

„ Когато министър председателят с такава ненаситност и екстаз чете тези листчета би трябвало неговите подчинени да му кажат, че на уеб страниците на неговите министерства има история за доста години обратно. Ако се върнем обратно - да, ние получихме кредитен рейтинг BBB. Ние сме имали кредитен рейтинг BBB+ през 2006-2008 година След това на другата година плюсчето изчезва. Сега ние възвръщаме кредитния рейтинг от 2013 година Плюсче още не сме реализирали, което го има тройната коалиция ", сподели по-рано пред бТВ Радев.

А Борисов отговори:

„ 2008 година беше златният дъжд, светът се къпеше в пари. След това пристигна финансово-икономическата рецесия. След това пристигна ръководството на Орешарски, злополука национална, банкрутираха банки. Ние в този момент изтеглихме страната на равнища, в които в златните години е била. Всички споделят: покачват се вложения, покачва се износът с 3,3 последното тримесечие.

И то за Франция, Германия, тоест, там участваме с продукция. Доведох от Щатите… Ето това го е доста гняв, няма либерален президент, който да не е седял на камината на Белия дом. Той е в предпоследната си година, мандатът му мина, дет' се вика. И той в този момент си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Абе, заклех се преди 20 години, 15 ли, този пост не ме интересува. Каква е тази завист? В същото време като събере вложителите вика: „ Колко е готино в България. Те му се смеят хората във фейсбук “.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че той е персонално е инициирал Венецианската комисия да спомага на България за измененията в системата на прокуроратурата.

"Тази завист просто не разбирам за какво е. Днес Борис Велчев го поканих да приказваме за Конституцията, да съобразим какво може и не може всичко с Венецианската комисия. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да даде ум, да го създадем тъй че да се приема от Европа, да се одобри от народа, юридическите среди. Какво неприятно сме създали? “, продължи Борисов.

Според него поръчките на президента да инициира конституционни промени няма да забавят въвеждането на звеното „ самостоятелен прокурор “.

„ Всичко се движи в период и сме в безспорен разговор “, добави Борисов.

И още веднъж се върна на тематиката за кредитния рейтинг, който по думите му „ се подвига, не пада “.

„ Ами ние платихме 3,7 милиарда лева за КТБ, която банкрутира по време на ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които го издигнаха за президент. Ами, я прибавете 3,7 милиарда към салдото и ще видите не плюсчета, а три плюсчета ще има. Само от това. Ами, платихме съветските реактори, не помните ли. За едните милиард и двеста, за американските централи милиард и триста. Я прибавете 6,7 милиарда, които ние разплатихме след Орешарски първия ден към неговите партии, какъв брой ще са плюсчетата. С цялото ми почитание. Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне и той до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е, тази ненавист и тази завист, какво му направихме? ", повтори Борисов.

Той попита за какво светлочервен Радев нито един път не се изказвал против „ тройната коалиция и "Орешарски “.

"Цял свят ни хвали за покупката на Ф-16, а той продължава да дълбае за какво не са "Грипен ". Не го харесвах като началник на Военновъздушни сили. Как падаха самолети и хеликоптери разследване на неговата работа. Тогава пристигна Аню Ангелов (бел.ред. - министър на защитата в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го глобяваме и не го направихме ", продължи рейда Борисов.

По думите на премиера властта не е за всеки и е трансформирала президента Радев.

„ Бил ми е другар, седели сме дружно, командвали сме учения, изобщо не беше подобен човек. Явно дворците, платите и скъпите облекла трансформират хората. Не виждам никакъв смисъл. Не съм му съперник “, заключи той.

И най-после се извини на Съюз на демократичните сили, чиито деятели през днешния ден честват 30-годишнината на партията, с думите:

"Ако не беше Съюз на демократичните сили, щяхме да маршируваме с комунистите по плацата ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР