С думите си за Украйна папа Франциск възнамеряваше да призове

...
С думите си за Украйна папа Франциск възнамеряваше да призове
Коментари Харесай

Ватиканът: Папа Франциск не е призовавал Украйна да капитулира

С думите си за Украйна папа Франциск възнамеряваше да призове за преустановяване на огъня и да възобнови смелостта на договарянията. Това съобщи Матео Бруни, шеф на Пресслужбата на Светия трон, представен от Vatican News.

Бруни разясни, че желанието на папата за Украйна, която той постоянно разказва като " мъченическа ", е било изцяло изразено в думите му на Ангел Господен на 25 февруари, деня след втората годишнина от експлоадирането на войната. Главата на католическата черква удостовери " дълбоката си обвързаност " към украинския народ. Той също по този начин прикани всички страни да " основат условия за решение в търсене на обективен и дълготраен мир ".

Бруни уточни, че използвайки израза " бяло знаме " папа Франциск не е има поради капитулацията на Украйна, а преустановяване на огъня и ориентиране на напъните към договаряния.

По-силен е този, който вижда обстановката, който мисли за хората, който има смелостта на бялото знаме, да договаря. И през днешния ден договарянията са вероятни благодарение на интернационалните сили, посочи папата. По думите му когато видиш, че нещата не вървят добре би трябвало да имаш смелостта да преговаряш. Според него има доста страни, които са подготвени да посредничат за това.

От Ватиканът показват, че от началото на войната в Украйна папа Франциск не един път е подчертавал смисъла на разговора. Надеждата на папата е да се откри малко човещина, която да разреши основаването на условия за дипломатическо решение в търсене на обективен и дълготраен мир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР