С думите, че САЩ „искат да видят Русия отслабена“, беше

...
С думите, че САЩ „искат да видят Русия отслабена“, беше
Коментари Харесай

Global Times: САЩ се стремят да „отслабят“ Русия, като привлекат нейните най-добри учени - ще проработи ли?

С думите, че Съединени американски щати „ желаят да видят Русия отслабена “, беше разкрито същинското желание на Съединени американски щати. Това в никакъв случай не е бил спор единствено сред Украйна и Русия, а прокси война сред Вашингтон и Москва. Сега Съединени американски щати възнамеряват да изведат войната на идващото равнище. В събота Bloomberg заяви, че „ Байдън се стреми да ограби Путин от неговите топ учени с стръв за виза “. Но дали ще проработи?

Според отчет измежду последното в допълнение искане на Белия дом до Конгреса на Съединени американски щати има предложение да отпадне правилото, съгласно което съветските експерти, кандидатстващи за виза за работа, би трябвало да имат сегашен шеф. Целта е „ да се улесни преместването на висшите съветски учени с опит в полупроводниците, галактическите технологии, киберсигурността, модерното произвеждане, напреднали калкулации, нуклеарно инженерство, изкуствен интелект, технологии за ракетно задвижване и други профилирани научни области. "

Bloomberg цитира представител на Съвета за национална сигурност, който оповестява, че напъните имат за цел да отслабят високотехнологичните запаси и иновационната база на Русия, като този ход ще бъде от огромна изгода за американската стопанска система и националната й сигурност.

Изглежда Съединени американски щати са избрали различен инструмент за „ намаляване “ на Русия – създавайки наклонност за приключване на мозъци от Русия. Без първокласни учени и инженери, както и високотехнологична иновационна база, Русия е най-вероятно да загуби основния си дирек в националното икономическо и военно развиване.

Някои американски висши чиновници, вземащи решения, може да имат вяра, че откакто такава неподходяща среда за руснаците се оформи, откакто облекчат избрани условия за виза, съветският хайлайф ще изтече в Съединени американски щати в името на персоналното си развиване. По този метод Съединени американски щати биха могли да изчерпят капацитета на Русия за развиване от вътрешната страна, тъкмо както беше битката за надарени учени сред Съединени американски щати и някогашния Съветски съюз по време на Студената война, сподели Шен И, професор в университета Фудан, пред Global Times.

Вашингтон може би е подценил както патриотизма на съветския народ, по този начин и вероятната съветска политика за компенсиране на американските закони.

По-важното е дали Съединени американски щати към момента са страната на фантазиите за хората от останалия свят? Все още ли е дестинация, където жители от други страни желаят да имигрират? Погледнете вътрешния безпорядък, радикалната политическа уместност, разликата в приходите и дълбоките обществени разцепления, какво би постигнал руснак в Съединени американски щати? Съединени американски щати просто играят остарял трик в нова обстановка, с цел да реализиран цел, която самият Вашингтон се усеща нерешителен, сподели Шен.

Съединени американски щати наподобява са решени да отслабят Русия. Когато министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че Вашингтон желае да види Русия отслабена след неотдавнашното му пътешестване до Киев, той всъщност формулира, че за Съединени американски щати спорът в никакъв случай не е бил за суверенитета на Украйна или препитанието на украинския народ, а използвай спора да отслаби Москва, с цел да удължи световното владичество и надмощие на Съединени американски щати.

Напоследък администрацията на Байдън форсира доставките на оръжия за Украйна. Но не става дума за въоръжаване на Украйна, а за облага посредством продажба на оръжие. „ Какво се случва с оръжията, изпратени в Украйна? Съединени американски щати в действителност не знаят “, заяви CNN на 19 април. Парите, които Съединени американски щати дадоха обещание да оказват помощ на Украйна, не се равняват на усилване на украинските сили, а се равняват на финансовите потоци към американските оръжия дилъри.

Някои наблюдаващи показаха, че краят на спора в последна сметка ще пристигна посредством договаряния сред Украйна и Русия, рано или късно. Но държавното управление на Съединени американски щати желае да диктува изискванията за Украйна и същинското желание на Вашингтон е да сътвори минно поле за Русия в Украйна, удължавайки войната и в последна сметка отслабвайки Русия.

Когато вършат това, Съединени американски щати даже не вземат поради ползите на своите европейски съдружници, защото войната и глобите опустошават европейската стопанска система в този момент, като в същото време унищожават обичайните работни връзки сред Европейски Съюз и Москва. Една отслабена Русия може да служи на стратегическите ползи на Вашингтон, само че в никакъв случай не е в полза на Европа.

Все отново " спокойно взаимно битие " не съществува в американския речник. Това трансформира Съединени американски щати в най-голямата опасност за международния мир. Целта на Вашингтон е да „ отслаби “ или „ обезкости “ всичките си евентуални противници. Тактиката се ползва и работи за Япония. Съединени американски щати ще продължат тази тактика към други огромни страни, които не желаят да танцуват под мелодията на Съединени американски щати.

Независимо дали става дума за „ намаляване “ на страна със мощ или „ плячкосване “ на непознати висши учени, Съединени американски щати предизвикат по-интензивна борба сред огромните сили.

Изправени пред тежка рецесия като украинската, мъдростта и самостоятелното мислене на огромните сили ще бъдат подложени на тестване. Обсесията на Съединени американски щати да запазят световната си преобладаваща позиция, подкрепяна от съюзи като НАТО, AUKUS и други сходни, единствено ще раздели света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР