С допълнителни 40 млн. лева модерницират второкласни и третокласни пътища

...
С допълнителни 40 млн. лева модерницират второкласни и третокласни пътища
Коментари Харесай

Държавата отпуска 40 милиона за ремонт на...

С спомагателни 40 млн. лв. модерницират второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Средствата са отпуснати по Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020.

Увеличеният размер на средствата дава опция да бъдат рехабилитирани до 6 спомагателни пътни прави от приоритизирания лист на Пътната организация, с което ще се усъвършенства пътната инфраструктура в районите, както и положението на околната среда посредством понижаване на отделянето на нездравословни излъчвания на парникови газове.

Общата дължина на пътищата е 664 км. С спомагателните средства общият бюджет на предоставената безплатна финансова помощ за ремонт и рехабилитация на пътна мрежа възлиза на 420,4 млн. лева

Предоставянето на спомагателен запас е след решение на Комитета за наблюдаване на районната стратегия, с което размерът на безвъзмездната финансова помощ по процедура "Регионални пътища " е повишен с 40 млн. лв..

Процедурата цели да се усъвършенства свързаността до TEN-T мрежата за товари и пасажери посредством строителство, реорганизация и рехабилитация на първокласни, второкласни и третокласни пътища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР