с. Доброплодно. С песни, стихове и добро настроение бе отбелязан

с. Доброплодно. С песни, стихове и добро настроение бе отбелязан ...

С песни, стихове и добро настроение бе отбелязан 100-годишният юбилей на НЧ „Поука – 1919“ – с. Доброплодно.

с. Доброплодно. С песни, стихове и добро настроение бе отбелязан 100-годишният юбилей на НЧ „Поука – 1919“ – с. Доброплодно. Това съобщиха от пресцентъра на община Ветрино. Началото на тържеството бе открито от секретаря на читалището г-жа Василка Димитрова. Тя отправи поздрав към присъстващите на празника и направи кратка ретроспекция на възникването и развитието на културния център – за възходите и добрата културна дейност, която се е развивала в него.

Специални гости на тържеството бяха кметът на общината д-р Димитър Димитров, зам. – кметът на общината Ирина Маджарова, кметът на с. Доброплодно Мариян Неделчев и директорът на ДГ „Щастливо детство“ Назик Хаджиева. След приветствията на официалните гости, бяха връчени и подаръци от кмета на общината по повод празника.

В празничната програма, освен певческата група към местното читалище, се включиха и децата от филиала на ДГ „Щастливо детство“ в с. Доброплодно, които изпълниха стихове, песни и зарадваха малки и големи. За прекрасните си изпълнения малчуганите получиха книжка за спомен от местното читалище.

Източник: focus-news.net