С добро представяне и на косъм от медалите приключи Световното

...
С добро представяне и на косъм от медалите приключи Световното
Коментари Харесай

Юношите ни на крачка от медалите на Световното първенство по таекуондо

С положително показване и на косъм от медалите завърши Световното състезание по таекуондо за юноши и девойки. То се организира в тунизийския град Хамамет, незабавно след квалификациите за младежките Олимпийски игри в Аржентина.

Въпреки обстоятелството, че това е най-хубавото показване досега на международно и олимпийски квалификации при юношите, летвата която родното таекуондо подвигна високо напоследък не бе достигната.

Теодор Здравков остана на крачка от квота за младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес и се класира 9-ти от общо 70 състезателя в категорията си. Квота взимат първите 8, което значи, че Теодор е първа запаса при положение, че някой от първите 8 отпадне.

Още при започване на Световното състезание, Любомир Богданов в кат. до 45кг. мина през 4 срещи, откакто още в първата би международния първенец от Египет. Във втората отстрани представителя на Беларус, по-късно с 13:8 в профил и съперника си от Хърватска. В срещата за орден Любомир срещна таекуондист от Узбекистан, само че малко не му доближи с цел да измъкне победа. Богданов зае 5-то място в общото класиране, което е доста положително показване за шампионата на планетата.

Също 5-ти в общото класиране е и международният първенец от 2017 - Александър Джорджев. Той се бори за първа година при юноши в кат. 59кг. През четири борби мина и Сашо, като във всичките нашето момче сподели превъзходство.С безапелационен триумф 34:4 в интерес на Джорджев против канадец, той реши първата среща. Победата му го изпрати в борба с представител на Аржентина, който също не съумя да пребори нашето момче, а в третия мач Сашо разруши съперника си от Индия с повече от 20 точки разлика. Срещата му за орден бе против турчин, който Джорджев към този момент е побеждавал в предходни шампионати. В решаващия миг обаче, противоречиво съдийско присъждане за тъждество и " златна точка " в интерес на съперника му, стопираха национала ни на косъм от медала.

Участие на международното състезание в Тунис взеха и Атанас Йорданов - 48кг, Румина Кирчева -44кг., Даниел Ладжев -51кг, Димитър Петров - 55кг, Теодор Здравков - 63кг., Ванеса Маркова -46кг Луиза Заиева -55кг и Кристиян Златев +78кг., а треньори бяха Димитър Михайлов, Николай Богданов, Ангел Кирчев и Христо Михалчев. Националите ни играха добре, само че не задоволително с цел да преминат трудностите по пътя към международните медали.

Хубавата вест е, че състезателите ни ще имат опция за реванш на родна земя, след огромната победа отвън спортната зала и избора на България за хазаин на Световното за юноши през 2020г.

 България ще одобри Световното състезание по таекуондо за юноши през 2020 година
България ще одобри Световното състезание по таекуондо за юноши през 2020 година

Кандидатурата беше показана от президента на БФТ Слави Бинев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР