С до 500 евро ще бъдат глобявани берлинчани при неспазване

...
С до 500 евро ще бъдат глобявани берлинчани при неспазване
Коментари Харесай

Не спазваш социална дистанция в Берлин? Глоба до 500 евро!

С до 500 евро ще бъдат глобявани берлинчани при неспазване на минималната физическа отдалеченост от метър и половина, нужна за битка с ковид. Освен това, всеки, който напусне дома си без уважителна причина, ще би трябвало да заплати от 10 до 100 евро санкция. Това оповестиха от столичното кметство, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В немската столица не е оповестена тотална изолираност, само че се предлага живеещите в града да излизат единствено с цел да напазаруват, да идат на доктор или да се разходят из някой парк на обичайно разстояние от останалите гости. Ако някой ресторант въпреки всичко реши да отвори, санкцията ще е сред 1000 и 10 000 евро. Също толкоз ще заплащат берлинчани, в случай че настанят в жилището си туристи или го дадат чартърен.

Германия продължи до 19 април периода на ограниченията, въвеждащи наложителна обществена отдалеченост, и на рестриктивните мерки по отношение на пандемията - затварянето на заведенията за хранене, учебните заведения, културните обекти и други Забранено е и събирането на повече от двама души.

Всяка от 16-те провинции одобри лична таблица с санкции, с цел да наложи спазването на тези ограничения.

Към тази заран в Германия са публично доказани 79 696 случая на заразяване с новия ковид (нови 6174 за последното денонощие) и 1017 смъртни случая по данни на института " Роберт Кох ". В Берлин болните са 3202.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР