С до 50 души ще нарасне българският контингент в Афганистан,

...
С до 50 души ще нарасне българският контингент в Афганистан,
Коментари Харесай

Правителството увеличи контингента ни в Афганистан

С до 50 души ще нарасне българският контингент в Афганистан, като броя на военните ни там се чака да доближи до 160 души. Това реши правитеството с смяна на разпореждане от 2014 година, с което беше прекъснато присъединяване на формирования и военнослужещи от въоръжените сили на България в интервенцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.

Тогава беше взето решение за присъединяване на до 110 български военни, които вземат участие в подкрепяне на афганистанските сили за сигурност.

Заради усложнената конюнктура в Афганистан обаче военните органи на НАТО са преразгледали състава на силите, участващи в задачата " Решителна поддръжка " и са поискали увеличение на приноса на страните-членки на Алианса.

Към момента в региона на задачата, където българските военнослужещи извършват отговорностите си, се прави реорганизация и разширение на оборудванията, вследствие на което постовете за защита ще бъдат доста увеличени, се показва в решението на държавното управление.

Това води до нуждата броят на участващия в задачата персонален състав да нарасне с 50 души, надлежно съставът на контингента ни да доближи до 160 военнослужещи, което постанова изменение на в този момент настоящото Решение № 707, разрешаващо присъединяване на до 110 военнослужещи, се споделя в известие от държавната пресслужба.

Приносът на България към задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан "Решителна подкрепа” е израз на външната политика на страната ни и форма на осъществяване на съюзните ни задължения към Алианса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР