С днешния втори фестивал Ало, Космос! Говори България! надграждаме събитието,

...
С днешния втори фестивал Ало, Космос! Говори България! надграждаме събитието,
Коментари Харесай

Соломон Паси: С Ало, Космос! Говори България искаме да научим българските деца да мечтаят

" С днешния втори фестивал " Ало, Космос! Говори България! " надграждаме събитието, което се провежда за първи път през предходната година, още веднъж отдадено на космоса. Това, което желаеме да внушим на българските деца и да ги вдъхновим, е да мечтаят - да отидат там, където единствено фантазиите им могат да ги заведат ", съобщи президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси на откриването на второто издание на детско-научния фестивал, който се провежда през днешния ден " София тех парк ".

" Децата, пристигнали на днешния фестивал, ще могат да видят впечатляващи опити - " опити, свързани с телепортация, с черни дупки, с машини на времето, с клониране, ще има и информация за Антарктида. Децата ще могат да научат също по какъв начин се строи марсоход и по какъв начин се вършат галактически храни ", добави той.

Второто издание на детско-научния фестивал " Ало, Космос! Говори България! " включва диалог с астронавт, виртуална разходка из ЦЕРН и доста научни работилници. В програмата има лекции и презентации, които са разграничени в две елементи - преди обед от 10:45 до 12:30 часа, и следобяд от 15:20 до 16:40 часа. В предиобедния панел полярният откривател проф. Христо Пимпирев ще приказва по тематиката " От Антарктида до Космоса ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР