С днешната позиция на Газпром се върви в посока за

...
С днешната позиция на Газпром се върви в посока за
Коментари Харесай

Борисов: Върви се към строителството на “Български поток“

С днешната позиция на ”Газпром ” се върви в посока за така наречен ”Български поток ”, който ще премине през наша територия, съобщи министър председателят Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.
Така Борисов разяснява известието, че " Газпром " демонстрира интерес и ще взе участие в третата, обвързваща фаза на пазарния тест на така наречен втора тръба от " Турски поток ".

“Има доста значим трети стадии и това е обвързване. В момента, в който, запомнете, обвързващата част е предходна и има запазен потенциал, тогава ние умерено може, на българска територия, да стартираме да строим, тъй като към този момент ще има запазен потенциал и отговорност. Дотогава - следващата стъпка, която извървяхме. КЕВР би трябвало да се произнесе и българската страна, когато има гаранцията и резервираният потенциал, тогава може да го строи “, сподели Борисов.

Премиерът държи тази права от тръбопровода да бъде наречена " Български поток ", защото газът ще стига до газоразпределителят " Балкан " по втора тръба. Борисов не се ангажира, по кое време до България ще стига съветският газ през Турция и по кое време ще стартира строителството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР