С днешна дата сглобката се клати поради наближаващата ротация. ПП-ДБ

...
С днешна дата сглобката се клати поради наближаващата ротация. ПП-ДБ
Коментари Харесай

И този филм сме го гледали: След зърнарите идват миньорите

С днешна дата сглобката се клати заради наближаващата ротация. ПП-ДБ упорстват тя да е цялостна - Денков и Габриел да си сменят местата, а измежду министрите да има минимални промени. Мария Габриел да остане и външен министър след ротацията, през вчерашния ден Борисов даде отбой - желали единствено министерството, без Габриел да е наложително техният човек там. Това удостоверява тезата, че цялата партия просто хвърля прахуляк в очите на Мария Габриел, че я поддържа - до момента в който точи зъби да овладее най-ресурсните министерства.

Земеделските митинги са на път да претърпят цялостен неуспех и да изпишат веждите на министър Кирил Вътев и на премиера Денков, вместо да избодат очите им. Денков беше безапелационен, че помощи ще се дават единствено на тези зърнопроизводители, които потвърдят загуби. Нещо повече - няма нито един мотив, който да може да се извади срещу това решение. Бившият консултант на Бойко Борисов - Яне Янев, който e и животновъд, също стачкува. И въпреки алчността на земеделците с майбаси и яхти да беше задоволителна, с цел да изкара тракторите по улиците и към този момент дефинитивно да вбеси хората, множеството от тях в действителност признаха, че дори не желаят оставката на Вътев, тъй като бил “един от най-хубавите министри на земеделието в последните години ”. Смяната му при ротацията към този момент става мираж за ГЕРБ. 

Не е мъчно да се досетим, че по-късно крушение ГЕРБ ще посегнат към другата колегия, която държи на пай синджир - миньорите. Министерството на енергетиката е едно от най-ресурсните ведомства - доста апетитна облага за портфейла на ГЕРБ, където те се надяват да конфигурират собствен човек. Министър Румен Радев, който пристигна като самостоятелен специалист в кабинета, е бодил в очите на енергийните дружества, управлявани от фрагменти на ГЕРБ - БЕХ, АЕЦ, Нови мощности. Служители в министерството издават, че той влизал доста в подробност в работата им, непрекъснато желал доклади, срещал се постоянно с шефовете им, четял деликатно отчетите им и нееднократно коригирал - изобщо налагал прекомерно непоколебим надзор, с който тези сдружения не са привикнали. За министъра се приказва, че му липсва всевъзможен политически опит и усет, само че пък бил извънреден специалист в енергетиката. И оттова безусловно непокорен на политическо преодоляване. 

При тези условия най-логичното развиване преди ротацията е ГЕРБ да провежда нови “спонтанни митинги ” на миньори и енергетици, както се приказва. Източници от “Мини Марица Изток ” издават, че към управлението непрекъснато се подават сигнали за подправени вести, които се популяризират от околните до ГЕРБ и “Възраждане ” синдикати, с цел да стресират служащите, че ще бъдат оставени на улицата. Именно с цел да могат да бъдат задействани в верния миг. Дали обаче ще сработи и това дежавю е подозрително. На хората им писна налозите им да отиват за рекетьори, които им блокират улиците и автомагистралите по партийна команда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР