С Димитър Радев водихме сериозен разговор. Кой е новият управител

...
С Димитър Радев водихме сериозен разговор. Кой е новият управител
Коментари Харесай

Кирил Петков за гуверньора на БНБ: Харесах разговора с Димитър Радев, видях устрем за еврозоната

„ С Димитър Радев водихме сериозен диалог. Кой е новият шеф на Българска народна банка е от огромно значение за влизането в еврозоната през идната година. Аз харесах диалога, който имахме и видях от негова страна порив, че няма да има закъснение във влизането в еврозоната и това да стане в средата на 2024 година “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV съпредседателят на „ “ .
Той посочи, че това е персоналното му мнение, а решението дали Политическа партия ще поддържа Димитър Радев, който беше номиниран от  за гуверньор на Българска народна банка, ще бъде взето на партийно заседание.
Петков добави, че не е обсъждана кандидатура на  за Българска народна банка и дефинира информацията като „ офанзива “ против някогашния министър на нововъведенията.
„ Бяхме горди от номинацията му за еврокомисар. За шеф на Българска народна банка индивидът, който ще бъде повдигнат, би трябвало да има огромен банков опит “, уточни той.   „ Водим диалози с Иванка Динева, която е препоръчана за шеф на НЗОК. Експертите в нашата коалиция направиха диалог с нея. Тези регулатори са по-важни от държавното управление и предопределят по какъв начин страната се движи. Залагайки верните или неверните хора, ще предопредели по какъв начин ще се движи в България даже и по-късно държавно управление “, акцентира съпредседателят на „ “.
Отношенията с 

Според Петков има връзка с , само че би трябвало да се работи още по разговора сред двете водещи обединения в Народното събрание.

„ Още не сме влезнали в режим на структурирана връзка. Непрекъснато се чуваме по телефона и с , и с водачите. Още не сме създали ежеседмичната среща, да си сложим задания, да имаме задължения и в границите на седмицата да си ги спазим “, изясни той и добави, че е належащо да се организират ежеседмични работни срещи.
„ Правим стъпки напред, само че не мога да се похваля с дисциплинираност. Няма да показвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е предпочитание и от двете страни. Поели сме ангажимент, че нужен общ ръб за номинации за регулаторите. Тук не приказваме за позиции като хора, а за регулатори с изтекли мандати “, сподели още .
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР