С диалог, приемственост и партньорство успяхме да постигнем много, да

...
С диалог, приемственост и партньорство успяхме да постигнем много, да
Коментари Харесай

Лиляна Павлова завърши мисията успешно

" С разговор, последователност и партньорство успяхме да реализираме доста, да имаме мощни послания и да работим интензивно по всички набелязани цели. Мисията е приключена сполучливо . "

Това съобщи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова при представянето на доклада на свършеното по време на европредседателството на България-Естония-Австрия.

Павлова акцентира, че председателството би трябвало да сплотява и да води и уточни, че в него няма място за правилото " разделяй и владей ".

" Няма различен метод да бъде разбрано и подкрепено, в случай че не е отворено за жителите. ", добави тя.

 Закриват министерството на европредседателството
Закриват министерството на европредседателството

Лиляна Павлова към този момент няма да е министър

По думите ѝ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е коствало общо 62 милиона лв. от плануваните 166 млн. лева От тези 166 млн. лева са спестени и 22 млн. лева

Павлова изясни, че по време на председателството на Триото са работили по пет целта. Сред тях са съюз на работни места , напредък и конкурентоспособност, съюз, който пази , съюз, който да бъде ориентиран към климата, и енергийния съюз, съюз на независимост , сигурност и правораздаването и съюз като мощен фактор на международната сцена.

Ресорният министър се похвали, че з а жителите е било реализирано съглашение за командироване на служащи в областта на услугите при обезпечено еднообразно възнаграждение на труда , обща позиция по съгласуваност на системите за обществена сигурност и мандат за договаряния на Съвета по директивата за баланс сред персоналния и професионалния живот.

Нещо повече - съветът е приел удвояването на бюджета за " Еразъм+ " в интервала 2021-2027 , реализиран е правилник за европейски корпус за взаимност, възбрана за голословното блокиране, проверка на директивата за аудиовизуалните медийни услуги и единодушие сред страните членки и мандат за договаряния с Екологичен потенциал за паневропейския пенсионен артикул.

 Борисов регистрира триумфите на европредседателството в Народно събрание
Борисов регистрира триумфите на европредседателството в Народно събрание

Материали бяха раздадени на депутатите

За бизнеса е реализиран капиталов европейски проект , нова рамка за правила за попречване подготовката и ръководството на спешни обстановки в електроснабдяването. Освен това страните членки се споразумяха по ограничения за понижаване на банковия риск и е реализирана обща позиция по директивата за несъстоятелността на предприятията.

За Европа е реализирано авансово съглашение с представители на Европейския парламент по рамката на Европейски Съюз за предварителна инспекция на директните вложения от трети страни.

Засилен е фокусът върху защитата на външните граници и са завършили договарянията с Екологичен потенциал по регламентите, които основават нови функционалности на Шенгенската осведомителна система.

 Нинова упрекна, че изолирали президентството от европредседателството
Нинова упрекна, че изолирали президентството от европредседателството

Не успяхте да мобилизирате национална сила

За първи път Европейски Съюз си е сложил за цел да развива военни качества на страните членки , признат е лист от взаимни отбранителни планове и правила за тяхното ръководство. Българското председателство е постигнало политическо съглашение с Екологичен потенциал по европейската стратегия за индустриално развиване в защитата.

Освен това за първи път от 15 години е инициирана така наречен Софийска декларация, както и произхождащия от нея Приоритетен дневен ред от София с съответни планове в другите измерения на свързаността в района.

 Таяни хвали персонално Борисов за европредседателството
Таяни хвали персонално Борисов за европредседателството

Обещахме при започване на нашето председателство и това направихме, разяснява министър председателят

Павлова се надява да се реализира повече във връзка с общото европейско решение по тематиката за единната европейска система за миграцията. Тя даде обещание, че българските превозвачи ще бъдат предпазени по най-хубавия метод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР