С действията си Иван Гешев дискредитира самия себе си, а

...
С действията си Иван Гешев дискредитира самия себе си, а
Коментари Харесай

Рашков очаква Гешев да започне да иска депутатски имунитети

С дейностите си Иван Гешев дискредитира самия себе си, а в скоро време по всяка възможност обвинител номер едно ще изиска свалянето на имунитети на депутати. Това разяснява пред Нова телевизия националният представител от ПП/ДБ, някогашен вътрешен министър и някогашен претендент за основен прокурор в края на 90-те Бойко Рашков.

" бе глупава, тъй като Иван Гешев се самообвини в грехове, които един магистрат не може да си разреши - във връзки с политически лица, които той не може да си разреши. (...) Това е въпрос на морал. Не може да държиш да не ги движиш и да чакаш комфортен миг, когато твоите другари работят по метод, който не те устройва ", разяснява дейностите на основния прокурор Рашков.
 Демерджиев се надява Гешев да е прогледнал за делата на трупчета
Демерджиев се надява Гешев да е прогледнал за делата на трупчета

Вътрешният министър желае същинска битка с корупцията

Според него Гешев доста бърка в държанието си, като по този начин настройва срещу себе си освен политиците, а включително и заместника си Борислав Сарафов. Имало и доста мощен мотив той да бъде свален от поста.

" Гешев назова политическата класа " политически отпадък ". Ако имаме работещ инспекторат, Висш съдебен съвет, единствено поради тези думи на Гешев той би трябвало да излети от поста основен прокурор. От това по-сериозно нарушаване на етичния кодекс на магистрата сега не виждам. "

Ще завалят и претенции за снемане на депутатски имунитети: " Очакваме да бъде по-конкретен, в това число и с претенции за снемане на имунитет. Към кого не мога да ви кажа, въпреки и да допускам. Нека забележим в околните дни какво ще предприеме. Ако ме питате за Борисов, допустимо е. "

Рашков направи и прогноза, че първият мандат на ГЕРБ няма да успее да получи нужната поддръжка в пленарна зала.
 Дончев: Ще е принуда, в случай че Гешев изиска имунитета на Борисов
Дончев: Ще е принуда, в случай че Гешев изиска имунитета на Борисов

Пълен блокаж на държавността в последните години, вижда Томислав Дончев

Това което се случва, не е просто един престъпен сериал с детайли на политически трилър, това е разпад на държавността до рискови равнища. Тази позиция съобщи пред бТВ Надежда Йорданова от ПП/ДБ и някогашен правосъден министър.

По думите й правосъдната система очевидно не е способна да се оправи, когато основният прокурор уронва престижа на правосъдната власт и в границите на няколко дни изникват подозрения за съществени закононарушения. И вместо да има формирани досъдебни производства, ние гледаме акцентира Йорданова.

Прокуратурата стартира да усеща, че рано или късно ще се стигне до промяна, счита депутатът от ПП/ДБ. От друга страна политическите сили се стреснаха- от ГЕРБ/СДС започнаха да дават обещание, че ще се включат в правосъдната промяна, след това Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също се включиха.
 На първо четене Народно събрание сътвори механизъм за надзор над основния прокурор
На първо четене Народно събрание сътвори механизъм за надзор над основния прокурор

Народните представители гласоподаваха с 191 гласа " За "

Те схванаха, че няма накъде да я отсрочват, откакто започнаха да получават закани от основния прокурор, уточни Йорданова.

Според нея Иван Гешев е рисков само за престижа на правосъдната власт и държавността. Вярвам, че той не може да заплаши и повреди орисите на политици, защото в правосъдната власт има съзнателни хора, които да му попречат, добави депутатът от ПП/ДБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР