“С деца на тепе ще се състои на 10.09., събота,

...
“С деца на тепе ще се състои на 10.09., събота,
Коментари Харесай

Алеята на Бунарджика дава среща на децата с над 45 възможности за учене чрез забавление

“С деца на тепе ” ще се състои на 10.09., събота, дни преди старта на образователната година, с цел да покаже на малчуганите най-интересните интензивности под тепетата. 

На 10.09.2022 година от 10 ч., алеята на рид Бунарджика посреща участници и изложители на просветителния фестивал “С деца на тепе ”. Събитието се завръща на най-посещавания рид в регион “Централен ” след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на Община Пловдив.

Пред паметника на Васил Левски, огромна сцена с музикално-артистична стратегия от 10.00ч. до 14.00ч. чака дребна и огромни: национални танци, импро спектакъл за деца, музикални осъществявания на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци и зумба са част от програмата на сцена. Специални посетители ще бъдат “Y&M Melodic Project ” – Милен Димитров и Йоана. Благодарение на частен донор децата ще се насладят на “Чук и Пук ” – детско куклено зрелище на ДКТ-Пловдив.

“Това, което отличава нашия фестивал е просветителният детайл. Задачата на това събитие, което желаеме да се трансформира в знак на Пловдив и традиция е да предизвика детското схващане и фикция и по този метод да способства за построяването на интензивно гражданско общество ”, разясняват Маргарита Стоичкова и Десислава Десева, създатели на  фондация “С деца на тепе ”.

Работилници „ Рециклиране “ и „ Открий ме в джунглата “, настолни игри, импро работилница и актьорски уъркшоп, образования по метода сугестопедия, лекции  по тематиката по-малко екран за децата,  крафт занимания и по какъв начин да учим британски посредством игра, детски работилници ориентирани към запазване на природата и връзката ни с нея, открита подготовка Да Дао, занимания по математика, креативен работилнички за проучване на българския фолклор, чисти игри, оказване на първа помощ за деца са единствено част от над 45-те изложители на Тепето в границите на фестивала. Традиционно полицията и пожарната ще имат свои представители на място, с цел да срещнат малчуганите освен с техните специалности и съоръжение, а и с значими умения за всеки един от нас. Всички занимания са без такса и са налични за всеки искащ да се включи по време на фестивалния ден.

“Томболата с доста награди ще изтеглим в 14 ч., като за присъединяване в нея всяко дете би трябвало да извърши избрана задача, за която ще научите на място от нашия екип. ”, споделя Румяна Киризиева от екипа на уредниците.

Сред донорите на събитието са  IT компания с френско-български мениджмънт, школа по британски за бебета и деца, организация за ръководство на планове, фабрика за картон и вносител на кабели и ел.оборудване. “С деца на тепе ” 2022 се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив…
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР