С деца на село вместо на море е тенденцията този

...
С деца на село вместо на море е тенденцията този
Коментари Харесай

Нова мода това лято: С деца на село вместо на море

С деца на село вместо на море е наклонността този сезон, майтапят се кметове. Лятото е в разгара си, всички го чакат с неспокойствие, тъй като предстоят пътувания, плаж и море. Тази година обаче доста от пловдивчани са избрали за децата си планински туризъм в околните села, изключително тези, които имат при кого да ги изпратят, оповестява " Марица ".

Да посрещнат младежта от града и виладжиите се готвят и кметовете от Родопската яка. Оживление към този момент се забелязвало в живописното Лилково. В селото непрекъснато живеещите са единствено 30 души, само че през юли и август всяка година селото се пръска по шевовете и става най-малко 300 души. Подобно е ситуацията с Бойково, Ситово, Дедево.

Вече имаме деца от града изпратени при баба и дядо. Околностите ни са доста красиви, по тази причина вървят на походи до близкото Орехови. маршрутите са добре обозначени и не могат да се изгубят, изяснява кметът на селото Атанас Брощилов. Берат билки, а след последните дъждове и стоплянето се чакат и доста гъби в гората, изяснява кметът на Лилково. Според него гостите на селото му щяха да са доста повече, в случай че не беше неприятният път. Преди 14 години бил изработен ремонт на трасето, само че незавършени останали 9 км. След всяка зима кметът на селото търси метод да запълни дупките, с цел да го направи наличен.

Все още в Храбрино няма толкоз доста деца от града, защото огромните не са завършили учебно заведение. Помислил съм обаче и съм поставил маса за тенис в кметството. Така ще ги отделим най-малко за малко от компютрите, разяснява Ангел Чобанов, кмет на Храбрино. И добавя, че е почистил парка, в селото му имало и доста улици без придвижване на коли, по които малчуганите можели да карат колелета на воля.

Междувременно стана ясна, че от ден на ден фамилии търсели къщи за посетители и места за пребиваване в селцата към Пловдив. Хит били сега велопоходите, карането на АТВ-та и крос мотори измежду природата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР