С демокрацията нямаме проблем в Да, България“. Даже ни упрекват

...
С демокрацията нямаме проблем в Да, България“. Даже ни упрекват
Коментари Харесай

Доц. Атанас Славов: Иван Гешев е загубил доверие, той няма да довърши мандата си

С демокрацията нямаме проблем в „ Да, България “. Даже ни укоряват част от сътрудниците вътре, че сме прекомерно демократични. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ доцент Атанас Славов, член на управлението на " Да, България ". Христо Иванов е неоспорим водач в „ Да, България “, нямаше други кандидатури, при все, че имаме напълно демократична процедура на лъчение на водачи, добави той.

„ Да, България “ е партия с директна народна власт. Всеки член взе участие без значение дали е член на локална организация. Можеш да участваш, да се кандидатираш, да гласуваш, сподели доцент Славов и означи, че конференцията е била извършена в доста либерален дух. „ Винаги, когато има неодобрение, би трябвало да се обърне внимание, тъй като това е сигнал за някакъв проблем. Част от хората, които имаха сериозни позиции, се изрекоха на конференцията и когато пристигна време за гласоподаване за водач, получихме съвсем решителен резултат за Христо Иванов “, означи Атанас Славов.
Разделят КПКОНПИ на две - лишаване на имущество и следствие
Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) ще се раздели на две - едната ще се за...
Прочети повече
„ Да, България “ в никакъв случай не е била лява партия, полезностите свързани с върховенството на правото и зачитането на правата и свободите на жителите – няма нищо ляво в тези полезности. Голяма част от гласуващите за „ Да, България “ са в център-дясно “, изясни Атанас Славов. Има едни упреци от едни сътрудници, които се изживяват като огромните консерватори и сипят на всички места избрания, кой е ляв, кой е либерал, в една такава нечиста обществена среда е належащо да кажем, че ние сме център-дясно, изясни Атанас Славов за какво е трябвало да препотвърдят къде се нареждат. Тези упреци са пропагандни, не са основани на действителни политики, които ние водим, сподели още той.

По тематиката за предварителните избори, за които приказва Христо Иванов, Славов напомни, че съдружното съглашение е за 4-годишен мандат, само че в това време виждат и динамичността на политическия развой. „ Надявам се да можем да осъществяваме основните наши политики в границите на целия мандат, работим за цялостен мандат “, добави той.

По въпроса за командироването на магистратите, Славов съобщи, че с тези практики се е злоупотребявало доста през годините. Той напомни, че когато Христо Иванов е бил министър на правораздаването е било признато командироването да е в границите на 6 месеца, само че това към този момент не е по този начин. По думите му този въпрос ще бъде решен изрично в Закона за съдената власт. Според него командироването се употребява за промотиране на комфортните и напън върху неуместните магистрати. Висш съдебен съвет не афишира състезания за заемане и повишение на магистрати в служба в периодите, които са съответни, и това постанова понякога командироване по практическа нужда, добави той.

Според Атанас Славов, в случай че бъде закрито спецправосъдието, няма да пострадат делата. „ Делата, като томове каузи, ще останат там, където са и сега. Съставите, които до момента са гледали делата, ще бъдат командировани към съответния съд, с цел да довършат делата и нито едно дело няма да бъде прекъснато или забавено, дори противоположното – евентуално ще се забързат делата, които до момента са държани на купчета “, сподели той.
Атанас Славов: Законът за противопоставяне на корупцията ще бъде импортиран до края на месеца
Работим интензивно с сътрудниците по изменение на Закона за противопоставяне на корупцията, който ще бъде импортиран до края на месеца. Предстои ут...
Прочети повече
" Не бих споделил, че въпросът с освобождението на Иван Гешев е парламентарен. Гешев е изгубил публичното доверие, той е основен прокурор, който няма да довърши мандата си, без значение дали ще се смени Конституцията или няма да се смени “, добави още доцент Славов.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР