С Демократична България имаме мандат от националния ни съвет за

...
С Демократична България имаме мандат от националния ни съвет за
Коментари Харесай

Кирил Петков разкри как сме запасявали Украйна и кой е платил за това

" С " Демократична България " имаме мандат от националния ни съвет за общо явяване на изборите. Със " Спаси София " за локалните избори сигурно ", сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в предаването " Лице в лице " по.

Според него самостоятелните борби са доста сложни, тъй като задкулисието е едно. " Трябва да създадем общ фронт ", съобщи Петков.

" Не единствено обещавахме нулева корупция, само че и изпълнихме това. Това беше и повода да паднем ", добави той.

" Ние сме за безспорни инспекции, желаеме Иван Гешев да ни ревизира по безусловно всички проблеми, тъй като сме сигурни, че няма нищо, което да сме създали неверно. Това бяха измислени неща и ние ги наричахме " борисовки ". Готови сме да дадем всякаква информация, с цел да се проверяват всички случаи ", сподели Петков.

Той разяснява и това за какво не са отишли на срещата със социалистите за третия мандат . " Няма по какъв начин да бъдем част от ръководството и да сме в една коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, в случай че са решили това да са техните нови сътрудници. На тази маса нямахме място. Заедно с " Демократична България " декларирахме, че сме подготвени да се срещнем с Българска социалистическа партия. Разговорите не са единствено за мандати ", сподели Петков.

Посредниците, през които България е запасявала Украйна, са страни от НАТО

Посредниците, през които България е запасявала Украйна, са държавни управления на страни от НАТО или компании, зад които тези държавно управление стоят, съобщи Петков. Във основен миг българската промишленост е помогнала на Украйна през други страни на НАТО, добави той.

" Най-хубавото е, че вносът на оръжия за Украйна се е получавал гратис. Средствата не са идвали от Украйна. Ние печелим, нашите сътрудници, които финансират тези продажби, застават откъм гърба. Ние не поемаме риска за директния експорт ", счита Петков.

Няма вицепремиер на България, който да каже, че не желае страната да изнася за партньорски страни, посочи Петков във връзка дали водачът на Българска социалистическа партия и някогашен стопански министър Корнелия Нинова е знаела, че страната ни запасява Украйна.

Петков отхвърли да са влизали дарения от " Нексо " към " Продължаваме промяната " или мандатоносителите им СЕК и ВОЛТ.

" Законът за следствието на основния прокурор се одобри в комисия, с цел да си измият ръцете "

Това, че антикорупционните закони бяха заложени в Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), беше едно от най-хубавите дейности, които направихме. Защо в последните три месеца не можахме да ги приемем, това е огромният въпрос, сподели Петков.

" Вчера стоях в правната комисия и си споделих по какъв начин е допустимо най-важният закон за следствието на основния прокурор Иван Гешев да бъде оставен в последния миг. Да се одобри на първо четене в комисия, с цел да си измием ръцете, знаейки доста добре, че този закон не може да бъде признат, макар че от него ни зависят милиардите и влизането в Шенген ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР