С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че

...
С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че
Коментари Харесай

Юлиан Ангелов от ВМРО: За последните години начинът на мислене на македонците се промени

С декларацията на 44-ото Народно заседание би трябвало да покажем, че българският парламент има единна позиция и поддържа братска Македония. Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно заседание за Северна Македония и Албания.

"Обсъждаме декларация на Народно събрание, не декларация на Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия или която и да е друга партия. Голямата част от политическите партии, които са показани в днешния парламент са дали единодушието и са редактирали тази декларация, с цел да има допустимо най-голяма поддръжка. Винаги може да намерим нюанси, постоянно може да тълкуваме и подлагаме на критика. Въпросът е различен - да покажем, че Народното ни заседание има единна позиция и поддържа Северна Македония, само че не абсолютно ", добави депутатът.

"В една декларация не могат да се решат историческите разногласия. Външно министерство и държавното управление дефинират външната ни политика. Те са изработили една рамкова позиция, която е една от най-хубавите, касаеща Западните Балкани ", разяснява още Ангелов.

Според него като страна имаме механизмите Македония и Албания да водят договаряния и да отварят разнообразни глави отсега нататък, да пожелаваме решения на проблемите.

"За последните няколко години методът на мислене в Северна Македония се промени. Голяма част от хората без да се тормозят декларират своя генезис. А, вие ли ще ми кажете, че договорът нямал резултат ", попита депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

"С сходен спор като този сега, даваме мотив на хората в Македония да си скапват мнението за България и българските политици. Трябва да разделяме политиците в Македония и елементарните жители ", разяснява Ангелов.

Юлиан Ангелов съобщи, че години наред не се е давало българско поданство на македонци и се е изисквало доказателства за български генезис.

"30 години от Вътрешна македонска революционна организация заявяваме, че с Македония сме един народ, макар конюнктурата. Ние се борим за Северна Македония от толкоз години, а в този момент политици натрупат точки и употребява тематиката за популизъм ", сподели още той.

"Някои тук, които не са прочели и два реда за Македония и не са стъпили там не могат да ми изясняват проблемите на страната, няма да стане ", безапелационен бе Юлиан Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР