С декларация парламентарната група на “ поиска оставката на директора

...
С декларация парламентарната група на “ поиска оставката на директора
Коментари Харесай

„Възраждане“ поиска оставката на директора на НВИМ


С декларация парламентарната група на „ “ изиска оставката на шефа на Националния военноисторически музей (НВИМ) Соня Пенкова. Декларацията от трибуната на Народното събрание показа националният представител Искра Михайлова. Поводът за настояването е решението, музеят и неговите филиали, да не отворят порти на 3 март в символ на взаимност към украинския народ.  

От „ “ настояха министърът на защитата да изиска оставката на шефа на музея, защото с решението за затваряне на музея шефът изразявал политическа позиция и позиция на непознат народ.  

Депутатът Искра Михайлова съобщи, че на следващия ден, на 3 март, от „ “ обичайно ще бъдат на връх „ Шипка “. Тя уточни, че част от ръководещите бягат позорно от отговорността да почетат паметта на героичен починалите и означи, че на върха на следващия ден, както и преди 144 години, ще се качи народ, който по думите й ще се освободи от „ марионетния спектакъл на господарите си ".

Михайлова уточни, че това ще е българският народ, който помни, че земята ни е напоена с кръвта на български и съветски воини, били се един до друг за свободата на страната ни. 

На 3 март ще почетем падналите за свободата на България, ще разкажем за величието на народа ни, сподели още Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР