С дължина от повече от 184 метра „Белгород“ е най-дългата

...
С дължина от повече от 184 метра „Белгород“ е най-дългата
Коментари Харесай

Руска умна подводница може да стартира нова Студена война

С дължина от повече от 184 метра „ Белгород “ е най-дългата подводница в океана през днешния ден

Руският флот получи най-дългата известна подводница в света, чийто производител я популяризира като проучвателен транспортен съд, само че съгласно други е платформа за шпионаж и евентуално нуклеарни оръжия, оповестява.

„ Белгород “ беше предадена на съветския флот по-рано този месец в пристанището на Северодвинск, дело на най-големия корабостроител в страната - корабостроителницата „ Севмаш “.

Експертите споделят, че дизайнът ѝ е модифицирана версия на съветските подводници с управляеми ракети от клас Оскар II, направени по-дълги за в последна сметка да поберат първите в света стелт торпеда с нуклеарно оръжие и съоръжение за събиране на разследваща информация.

Ако „ Белгород “ успее да добави тези нови благоприятни условия към съветския флот, през идващото десетилетие тя може да приготви сцената за завръщане към годините на Студената война под океана, с американски и съветски подводници, които се наблюдават и преследват една друга. С дължина от повече от 184 метра „ Белгород “ е най-дългата подводница в океана през днешния ден - по-дълга даже от подводниците с балистични и управляеми ракети на американския флот клас Охайо, които доближават 171 метра.

Това, което отличава „ Белгород “ от която и да е нуклеарна подводница в съветския флот – или даже от всяка нуклеарна подводница, експлоатирана на всички места по света – е нейната задача. ТАСС заяви, че подводницата ще носи създадените торпеда "Посейдон " с нуклеарни благоприятни условия, които са проектирани да бъдат изстрелвани от стотици километри разстояние и да се промъкнат около бреговата отбрана, като пътуват по морското дъно.

„ Това нуклеарно „ мегаторпедо “ е неповторимо в историята на света “, написа американският специалист по подводници Х. И. Сътън на своя уеб страница Covert Shores през март.

"Посейдон " е изцяло нова категория оръжия. Той ще промени военноморското обмисляне както в Русия, по този начин и на Запада, което ще докара до нови условия и нови противооръжия ", написа Сътън.

Както американски, по този начин и съветски публични лица споделиха, че торпедата могат да доставят бойни глави от няколко мегатона, причинявайки радиоактивни талази, които биха създали сектори от крайбрежието на задачата необитаеми за десетилетия.

Руският президент Владимир Путин популяризира мощта на "Посейдон " в тирада през 2018 година, като сподели: „ Те са тихи, доста маневрени и съвсем нямат уязвимости, които врагът да употребява “.

Ако са въоръжени с стандартни бойни глави, торпедата могат да бъдат употребявани против цели, "включително групи самолетоносачи, брегови укрепления и инфраструктура ", сподели Путин. Но има подозрения по отношение на оръжието и дали в последна сметка то ще бъде добавено към съветския боеприпас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР