С д Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) иска ясен механизъм, с

...
С д Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) иска ясен механизъм, с
Коментари Харесай

Христо Иванов за работата с ГЕРБ: Не може докато един пуши пура, друг да променя дневния ред

С д " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) желае явен механизъм, с който да могат да разискват всички политически въпроси с ГЕРБ. Това съобщи един от водачите на обединението Христо Иванов в изявление за Нова телевизия.

Той сподели, че нещата не могат повече да не престават " постарому " и не може, като се взима някакво решение за постоянния кабинет " единият да каже " да ", пушейки пура, а след това някой различен в Народното събрание да каже: " но вие не сте говорили с мен " и да обърне дневния ред ".

Според Иванов постоянното държавно управление споделя обща посока, само че казусът е в неналичието на доверие и борбата в обществото. Той призна, че ГЕРБ имат опция да ръководят с Движение за права и свободи и " Възраждане ", само че това няма да докара до смяна на страната.

Съпредседателят на " Демократична България " обърна внимание и на разногласието към назначенията за ръководители на регулаторните органи и сподели, че той е по скоро към това " не кой, а по какъв начин ще бъде назначен " на поста.

В последните дни връзките сред ръководещите обединения са обтегнати. В петък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна сътрудниците си, че се пробват да подложат под надзор всички институции. От своя страна, ПП-ДБ подлагат на критика партията на Борисов, че употребяват плаващи болшинства в Народното събрание и благодарение на Движение за права и свободи и " Възраждане " прокарват личните си решения, което е в нарушаване на постигнатата сделка за ротационно държавно управление.

Очаква се по-късно в събота от ГЕРБ да дадат брифинг, на който да разясняват декларацията от 7 точки на ПП-ДБ за " гарантиране на реформаторската стратегия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР