С човек по-малко Валенсия стигна до драматичен успех с 3:2

...
С човек по-малко Валенсия стигна до драматичен успех с 3:2
Коментари Харесай

Валенсия покоси Жирона в труден момент

С човек по-малко Валенсия стигна до трагичен триумф с 3:2 над Жирона като посетител в среща от 27-ия кръг на Ла Лига и най-малко за няколко часа влезе в зона “Европа”. “Прилепите” вкараха победния гол в 90-ата минута посредством Феран Торес в миг, в който домакините се бяха изнесли напред в търсенето на попадение, което бил им донесло трите точки.

Hay que saber SUFRIR para poder GANAR

3 puntos DE ORO

¡Qué bonito es ser del @valenciacf! pic.twitter.com/EE7OuRvsON
— Valencia CF (@valenciacf) March 10, 2019
Отборите си размениха по един гол доникъде на първото полувреме посредством Гонсало Гедеш (14’) и Йонас Рамальо (22’).

В 54-ата минута капитанът на Валенсия Дани Парехо изведе своите напред с отдалечен шут и слаба интервенция на вратаря. После обаче гостите сами си направиха задачата сложна, защото централният им бранител Факундо Ронкалия си изкара два жълти картона в границите на 10 минути, като вторият пристигна в 72-ата минута.

Това беше нужното преимущество, от което каталунците се нуждаеха. Те натиснаха своя противник и завоюваха дузпа, която голмайсторът Кристиан Стуани осъществя за 2:2 в 83-ата минута.

Увлечени в подема си, домакините от Жирона заложиха на офанзивата до края, само че в 90-ата минута бяха попарени от контраофанзива, при която 19-годишният Торес излезе самичък против Ясин Буну и заби гола за 2:3.

В даденото 5-минутно продължения стражът на Валенсия Нето се отличи с съвършено двойно избавяне след удари с глава от упор на Сейду Думбия и Порту, с което трите точки отидоха на сметката на тима от “Мейстайя”.

Момчетата на Марселиньо се радват на мощна серия от девет срещи без загуба в Примера. Освен това те към този момент се класираха за финала за Купата на Испания, а в четвъртък взеха преднина от 2:1 против Краснодар в първа среща от 1/8-финалите в Лига Европа.

Жирона пък е на 14-а позиция, само че надалеч от изпадащите, с което може умерено да доиграе сезона. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 27 кръг, неделя 10 март  Жирона 2:3краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР