С ЧЕЗ е бил сключен договорът за присъединяване на частния

...
С ЧЕЗ е бил сключен договорът за присъединяване на частния
Коментари Харесай

По следите на виновните за случая с кабела-убиец: С хвърчаща бележка бил сключен договор с ЧЕЗ за присъединяване

С ЧЕЗ е бил подписан договорът за присъединение на частния обект, до който е стигал кабелът-убиец, предизвикал гибелта на 16-годишното момче на бул. “Акад. Иван Гешов ”. Договорът пък бил на база хвърчаща записка с автограф след запетая. Това стана ясно от брифинг, даден от Столичната община дни след случилото се и назначените незабавни инспекции.
Все още се търсят виновниците по веригата.

“Виновен е този, който е разрешил да се пусне обект без въвеждане в употреба да бъде захранен. Вторият провинен е този, положил кабела и е разрешил да се случи този инцидент”, уточни пред публицисти основният проектант на Столичната община арх. Здравко Здравков.

Бележката е издадена от гл. арх. на регион “Триадица” Иван Шишков. Подписът след запетая обаче е на друго лице. Предстои следствените органи да открият. Самата записка е била предоставена на проверяващите от ЧЕЗ.

“Защо се издават хвърчащи бележки за противозаконни обекти? Защо се свързват противозаконни обекти към електропреносната мрежа?”, попита още арх. Здравков.

Как от ЧЕЗ подават ток до противозаконни обекти, попита по време на брифинга столичния кмет Йорданка Фандъкова. Установено е, че частните обекти в региона на болница “Св. Иван Рилски” са били захранени с електричество нелегално, тъй като те са без нужните документи за въвеждане в употреба, каквито се изискват по закон.

През годините са изпращани общо 6 писма от основния проектант за противозаконни обекти в регион " Триадица ", само че на тези писма не е получен отговор. Такъв липсва и до ден сегашен.

Фандъкова ще чака отговори и от другите институции по какъв начин ЧЕЗ подава напрежение на противозаконен обект, без бумаги, без утвърдени

документи, по какъв начин регион " Триадица " подава документи за противозаконни обекти и какъв надзор реализират всички служби.

За режима на унищожаване на мобилни уреди е поискана смяна на Закона за устройство на територията.

Столичният кмет дефинира протичащото се като “тежко престъпление”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР