С чанти, но без маски, децата в Шотландия от днес,

...
С чанти, но без маски, децата в Шотландия от днес,
Коментари Харесай

От днес в Шотландия започва връщане към училищно обучение в класните стаи

С чанти, само че без маски, децата в Шотландия от през днешния ден, за пръв път от пет месеца, поеха още веднъж по пътя към класните стаи и дадоха началото на връщането към учебни занятия във Англия, в разгара на възобновилата се зараза от ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Поставени под карантина през март, обособените елементи от Обединеното кралство - най-засегната европейска страна с над 46 000 смъртни случаи, управляват поотделно възобновяването на учебните занятия.

Докато в Англия някои възпитаници възобновиха отчасти заниманията си през юни, шотландските управляващи избраха да изчакат до началото на образователната година, несъмнено да стартира от през днешния ден, 11 август.

Връщането в учебно заведение ще стане последователно до 18 август, като през днешния ден стартират занятия учениците от региона Скотиш бордърс, а останалите - до края на седмицата. Децата няма да бъдат задължени да носят маски и да съблюдават физическа отдалеченост, което поражда безпокойствие измежду преподавателите.

Британското държавно управление отсрочи с най-малко две седмици идващия стадий от разхлабването на коронавирусните ограничения в Англия

Според допитване, извършено предходната седмица от синдиката на шотландските учители единствено 18 на 100 от 24 000 интервюирани преподаватели са уверени, че връщането в учебно заведение не е рисково.

Те желаят учебните заведения да бъдат още веднъж отворени, с цел да могат да се върнат към работата в клас, само че дават ясно да се разбере, че желаят това да стане по безвреден метод, изясни Лари Фланаган - общоприет секретар на синдиката.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън сподели през вчерашния ден, че е "разбираемо " да има несъмнено безпокойствие у деца, родители и преподаватели, само че увери, че отварянето на учебните заведения е значително за образованието и благополучието на учениците.

В Шотландия са регистрирани близо 19 000 случаи на ковид и 2500 умряли. Миналата сряда поява на огнище на болест в Абърдийн наложи затварянето на пъбове и заведения за хранене и връщането на ограничаващите ограничения за напредване. Въпреки това, часовете в учебно заведение в града би трябвало да бъдат обновени тази седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР