С бясна скорост от 170 км/ час е бягал от

...
С бясна скорост от 170 км/ час е бягал от
Коментари Харесай

Шофьорът, озовал се в изкоп в Пловдив, е карал със 170 км/ч

С гневна скорост от 170 км/ час е бягал от полицията 62-годишният лидер на хондата, с която се приземи в колекторна шахта на бул. " Дунав " в Пловдив. Това заяви шефът на " Пътна полиция " основен контрольор Йордан Милушев. По думите му лидерът се е отървал с леки пострадвания. Спътницата му в колата - също.

Както към този момент съобщихме, колата е прегазила огражденията в разкопания бул. и е паднала по таван в изкопа. Преди това се е разиграл същински пътен екшън.

Полицейски екип е подал сигнал със стоп палка на водача, тъй като се е движел със скорост малко по-висока от ограничаването. Водачът понижил краткотрайно, след което внезапно потеглил в посока Пловдив и патрулът подхванал гонене. Движели са се с доста висока скорост, която на моменти стигала 170 км/ч., разясни Милушев. Щом водачът стигнал до разкопания регион, изгубил надзор над автомобила и паднал в дупката.

“За благополучие няма тежко потърпевши. Водачът и пътничката са с охлузни рани, прегледани са на място ”, уточни Милушев. Пристигналите на мястото на случая служители на реда срязали защитните колани, с цел да измъкнат двамата от колата. Установено е, че 63-годишният е управлявал автомобила с 1,38 промила алкохол в кръвта. В момента се чака кръвната му проба. Не е обяснил нищо пред униформените.

Извършителят има брошура от 40 години и за цялата си кариера е глобен 2 пъти - за ръководство без колан и за придвижване с превишена скорост. Задържан е за 24 часа в Трето районно ръководство.

Гл. контрольор Милушев посочи, че е формирано бързо произвеждане за шофирането под влияние на алкохол и се събират данни и за непокорство на органите на реда. За първото нарушение законът планува от 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 200 до 1000 лева, а за второто - до 3 година и от 500 до 2000 лева парична глоба.

Ш
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР