С бурни освирквания по адрес на премиера Бойко Борисов и

...
С бурни освирквания по адрес на премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Блокада и бурни освирквания по адрес на Бойко Борисов пред МС

С бурни освирквания по адрес на премиера Бойко Борисов и апели да бъде върнат лиценза за импорт и експорт на продукция стартира митингът на служащите от " Емко " пред постройката на Министерския съвет.
Когато Мохамед не идва при планината, планината идва при Мохамед , споделиха от предприятието. И желаеха от Борисов да се появи при протестиращите, с цел да изясни за какво още няма решение за продукцията, която трябваше да бъде изнесена за Индия и за какво няма решение за бъдещето на предприятието. На кого ще повярва народът – на 1000 души или на 1 министър председател, обявиха протестиращите. Последва апел, в случай че има пропуски, да бъде осъдено управлението на " Емко ", а не да бъдат наказвани служащите.
" Нито един ваш жест, господин Борисов, не ни е посочил, че има светлинка в тунела. Ще бъдем тук през ден, през два, до момента в който не ни чуете ", заканиха се протестиращите. Те виждат " война " в дейностите на държавното управление против компанията.
Сподели с товите другари
Протестиращите скандират " Мафия " и обявиха, че макар офанзивите ще дадат втори късмет на министъра на стопанската система Емил Караниколов и държавното управление, с цел да спрат рекета против заводите " Емко ". Те споделиха, че Караниколов е излъгал в ефир, че служащите са се отдръпнали непринудено от договорите си. Служителите на оръжейната компания обявиха, че държавното управление би трябвало да спре офанзивата, другояче следва " Или ние, или вие! ". Според тях главната причина за протичащото се е, че управлението на “Емко” не желае да заплаща " налог успокоение " на никого - нито на министъра, нито на Борисов, нито на държавното управление. Те показаха безпокойство, че несъмнено някой от ръководството на страната разсъждава по този метод. На митинга има чиновници на " Емко " от Трявна, Монтана и сътрудници от Русе.

Пред един от протестиращите служащи в завода в Монтана съобщи, че макар обстановката предприятието работи и чиновниците си получават постоянно отговорностите. Той обаче е пристигнал на митинга от боязън, че лицензът на " Емко " ще бъде лишен.
Политическо наличие
На митинга се появи и ръководителят на АБВ Константин Проданов, който сподели, че поддържа служащите и прикани за " оставки във властта ". Депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев също беше на събитието. Той съобщи, че алените ще внесат сигнал до прокуратурата да проверява дейностите на министъра на стопанската система .
Пред протестиращите се изрече и водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева. Тя изиска неотложно Емил Караниколов да бъде освободен и увери, че никой от присъстващите политици не желае " да яхне митинга " .
Бившият министър на защитата в служебния кабинет на Ренета Инджова Бойко Ноев също се появи на митинга и прикани протестиращите да отидат при президента.
Предистория
Припомняме, че рецесията с " Емко " стартира преди към този момент две месеца. Тя избухна, откакто притежателят на " Емко " Емилиян Гебрев опита да поеме контрола над русенския боен цех „ Дунарит “, който беше част от бизнес империята на Цветан Василев. Гебрев изнесе документи, че в книгата на акционерите " Емко " е вписан като мажоритарен притежател, само че министърът на стопанската система Емил Караниколов отвърна, че в Търговския указател няма такова регистриране. Държавата пък опита да стане пръв заемодател на " Дунарит ", като откупи дълг на предприятието от свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски офшорка " Виафот ", само че заводът заплати 50 млн. лв. (с лихвите) обвързване към КТБ. Въпреки това Караниколов публично съобщи, че страната ще опита да купи завода - поради други задължения.
В момента " Емко " е без лиценз за експорт и импорт на продукция, само че няма възбрана да създава муниции. На 4 октомври обаче следва значим оръжен търг, а в случай че няма лиценз, " Емко " няма по какъв начин да се яви на него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР