С бурни аплаузи и скандирания, продължили повече от 10 минути,

...
С бурни аплаузи и скандирания, продължили повече от 10 минути,
Коментари Харесай

Софийската филхармония представя Star Wars A New Hope In Concert“ в Китай

С бурни аплаузи и викания, траяли повече от 10 минути, завърши първия концерт на Софийската филхармония в най-престижната класическа концертна зала в Китай - Shanghai Oriental Art Center, оповестиха от Филхармонията.

 © Пресцентър Софийска филхармония
Състав на Националния ни оркестър показа премиерно за Китай музиката от „ Междузведни войни епизод IV: Нова вяра “ по покана на компанията „ Дисни ". Диригент на първия концерт беше японецът Кейтаро Харада. Сред публиката бяха и представители на „ Дисни ", както и публични посетители от Китай. След концерта те поздравиха оркестъра и показаха своя екстаз от професионализма на българските музиканти. В неделя към оркестъра се причислява и маестро Найден Тодоров, който в това време има два концерта в Германия с носителката на Грами виолончелистката Камил Томас.

Осем са концертите, на които Софийската филхармония ще показа музиката на Джон Уилямс за една от най-популярните кино поредици. Освен в Шанхай, оркестърът ще свири и в градовете Ханджу, Вухан, Нанджинг, Чанша, Шенжен и Гуанджоу. Интересът към концертите е голям и билетите за тях към този момент са разпродадени изцяло, което съгласно домакините е казус в страната. Музикантите ще се завърнат на 20 март.

Междувременно сътрудниците им в София ще показват концерти с маестро Емил Табаков и Евгени Божанов на 14 март и, Марио Хосен и маестро Георги Димитров на 21 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР