С брифинг в Народното събрание благоевградският депутат Цвета Рангелова и

...
С брифинг в Народното събрание благоевградският депутат Цвета Рангелова и
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Цвета Рангелова: Срокът за ползване на специализиран транспорт от политически лица да се промени от 4 години на  6 месеца 

С брифинг в Народното събрание благоевградският народен представител Цвета Рангелова и народни представители от парламентарната група на „ Възраждане “ показаха импортирания план за изменение в Закона за Национална работа за защита.

Със законопроекта „ Възраждане “ предлага смяна в периода в член 21, алинея 1, т. 2 от ЗНСО, в който лицата, заемали длъжността ръководител на Народното събрание и министър-председател след освобождението им от служба имат право на обезпечен профилиран превоз без действителна причина за това. Предлаганата смяна в периода е от 4 години, както е сега, на 6 месеца.

Според „ Възраждане “ заложения все още период от 4 години, при липса на съответни аргументи, които да постановат използването на това особено право, е време, в което се осъществя един изцяло непростим и непотребен разход. В претекстовете на законопроекта „ Възраждане “ показва още, че парите на данъкоплатците не следва да служат за обезпечаване на първокласен метод на живот на високопоставени политически лица, а да бъдат изразходвани рационално и единствено с оглед ползите на българските жители.

„ До сегашния миг в историята на страната ни не са известни случай, в които да се е налагало използването на обезпечен профилиран превоз. Имало е случай, в които политици сами са пускали сигнали за себе си, с цел да си обезпечат този конвой, който, отново споделям, се заплаща от данъкоплатците и изразходва голям запас. Човешкият и финансов запас на Националната работа защита следва да бъдат употребявани целево и за специфичните потребности на тези лица, чиято активност и служба все още на заемането и допускат съществуването на повишен риск за тяхното здраве и сигурност. “, съобщи още Цвета Рангелова В. Василев

На фотографията от ляво на дясно на първи ред: Димо Дренчев, Константина Петрова, Цвета Рангелова, Десислава Георгиева,

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР