С богата програма врачанската профилирана природо-математическа гимназия отбеляза своята 51-ва

...
С богата програма врачанската профилирана природо-математическа гимназия отбеляза своята 51-ва
Коментари Харесай

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца отбеляза патронния си празник /снимки/

С богата стратегия врачанската профилирана природо-математическа гимназия означи своята 51-ва годишнина. Началото бе сложено с поднасяне на цветя в символ на благодарност пред паметната плоча на акад. Иван Ценов. Представители на Ученическия съвет към гимназията показаха своята респект пред живота и делото на видния академик с едноминутно безмълвие.
Програмата продължи с церемониален концерт в спортната зала на учебното заведение. Официални посетители на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, Гергана Василева – шеф отдел ОМДК в РУО – Враца, Адриана Цекова – ръководител на Обществения съвет и Вероника Бозова – ръководител на Училищното настоятелство.
В своето одобрение шефът на гимназията госпожа Татяна Василева напомни, че „ който не познава предишното си, не е квалифициран да се оправи с предизвикването на сегашното и не гледа решително в бъдещето “. Тя направи равносметка за предизвикването, пред което са били изправени възпитаници, учители и родители през последните две години с образованието в електронна среда и с което с общи старания са се справили чудесно, с цел да бъде гимназията още веднъж първа. В умозаключение госпожа Василева акцентира: „ Днес е денят в който осъзнаваме повече от всеки различен ден на годината, че сме част от общественост с обичаи, част от просветителна институция, част от едно огромно и сплотено семейство! “
В приветствието си към учениците на ППМГ, кметът на Община Враца Калин Каменов се обърна с думите: „ Варвяме във вас, тъй като знанията, които вашите учители ви дават са в основата на бъдещото развиване на нашия град. Затова бъдете здрави и продължавайте да мечтаете! “.
Празникът продължи с музикална стратегия, готова от възпитаници на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “. Танцови композиции показаха мажоретен и танцов състав към учебното заведение. Със свои авторски вокални осъществявания се включиха Моника, Лилия и Никола, както и рокгрупата, нарекла себе си „ Профирина ден, за един ден “.
На 51-вата годишнина на гимназията, учениците затвориха и капсула на времето, която би трябвало да бъде отворена през 2072 година. В нея те сложиха особено послание към бъдещите генерации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР