С богата програма град Елхово ще отбележи празника си. Празничните

...
С богата програма град Елхово ще отбележи празника си. Празничните
Коментари Харесай

С богата програма Елхово ще отбележи празника на града

С богата стратегия град Елхово ще означи празника си. Празничните прояви ще продължат до края на март, оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Кулминацията ще е на 30 март с концерт на рок легендите от група „ Сигнал “ и празнична заря.

В програмата са включени редица концерти, театрални постановки, изложения. Организирани са и спортни събития - шампионат по битка, мотокрос съревнование, футболни срещи, шампионат по тенис на маса. На 31 март ще се състои и обичайният туристически поход по екопътеката от с. Голям Дервент до Тракийските долмени в местността Пещерите.

На 30 март празникът на Елхово ще стартира в 10:30 в храм „ Св. Димитрий “ с молебен за здраве, триумф и благополучие на жителите на града. В 11:00 часа на централния площад концерт ще изнесе Капанският отбор от Разград. Преди тях на сцената ще се качат духовият оркестър и мажоретният състав към Общинския детски комплекс.

Концертът на група „ Сигнал “ е от 19:30 часа на площада. Преди тях празничното въодушевление ще подгрее актьорът-комик Димитър Туджаров Шкумбата. Вечерта ще приключи с празнична заря.

Празникът на Елхово по традиция се отбелязва в последната събота на март всяка година. С декрет на Цар Борис ІІІ, който влиза в действие на 26 март 1925 година, обитаемото място придобива статут на град и турското му име Казълагач е сменено с българското Елхово.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР