С богата художествена програма на 19 ноември 2022 г. в

...
С богата художествена програма на 19 ноември 2022 г. в
Коментари Харесай

В Брестово, Община Ловеч, отбелязаха 113-годишнина на местното читалище

С богата художествена стратегия на 19 ноември 2022 година в с. Брестово, Община Ловеч, означиха 113-годишнината на локалното читалище.

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, изпрати специфичен приветствен адрес до Мая Миленкова, секретар на НЧ „ Пробуда—1909 година “  В него се споделя: 

„ Имам достойнството и удоволствието да Ви поздравя от мое име и от името на управлението на Община Ловеч по повод  празника на читалището. То носи хубавото име „ Пробуда “, с цел да ни припомня, че  човешката природа се нуждае от непрекъснато събуждане за красиви мисли и усеща. Повече от век читалището ревностно пази културното завещание и развива многолика активност. “

В поздравлението се отбелязва сполучливата активност на локалната общественост по план „ Деветашко плато “, като в следствие пред читалището бе построен ъгъл за отдих и игри.

Адресът бе прочетен от доктор Димитър Димитров, шеф на Дирекция „ Образование, опазване на здравето, просвета и туризъм “. Отличени бяха и локални самодейци със заслуги. Празникът отдаде справедливо самопризнание на всички, които със своя безплатен труд, обич и гений пазят българския дух.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР