С блокчейн технологията всеки член на семейството може да има

...
С блокчейн технологията всеки член на семейството може да има
Коментари Харесай

NFT – бъдещето на имотния бизнес?


С блокчейн технологията всеки член на фамилията може да има своя „ пай ” от вкъщи
(снимка: CC0 Public Domain)

Блокчейн технологията и в частност NFT може би е бъдещето на имотния бизнес. Тя има капацитет да форсира и напълно да преобрази пазара на жилища, съгласно специалисти, които разясняват технологията пред BBC.

Да купиш къща не е елементарно, даже да имаш утвърден кредит; при ипотеката домът е владеене на половина на индивида, на половина на банката. Идеята на токенизацията е точно притежаваният парцел да бъде виртуално „ накълцан ”.
още по тематиката
При това парцелът може да бъде виртуално накълцан на безграничен брой „ парчета ”, излиза наяве от видеорепортажа на. Така той ще има доста огромен брой притежатели. Например, всеки член на фамилията може да има своя „ пай ” от вкъщи.

Незаменимите токени (NFT – non-fungible tokens) употребяват технологията на блокчейн, с цел да основат неповторим дигитален документ или токен, който демонстрира притежателя на виртуален или физически детайл. NFT сe употребяват за продажба на цифрово изкуство, мемове, карти за цифрова търговия и други, само че биха ли могли да се приложат и за закупуване на домове.

Подобно нещо към този момент се случва на някои места по света, като да вземем за пример Ню Йорк и. На други места се мисли в още по-голям мащаб и се приказва за токенизация на имотните регистри. Това отваря голям брой нови благоприятни условия и то освен за жилищния пазар, а изобщо за бизнеса с парцели.

Ако поземлените регистри се токенизират, това ще даде на държавните служби по-голям надзор, по-добри гаранции, повече проследимост и надеждност. Самият развой на пазаруване и пласиране може да се форсира и да се сведе от няколко седмици до няколко минути.

Най-хубавото, съгласно някои специалисти, е, че технологията може да се вкара, без да е належащо хората да са осведомени задълбочено с, криптовалути, токени и други, считат специалистите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР