С близо четири процента продължава да води в допитванията кандидатът

...
С близо четири процента продължава да води в допитванията кандидатът
Коментари Харесай

Битката за кмет на Истанбул е драматична!

С близо четири % продължава да води в допитванията претендентът на опозицията Екрем Имамоглу за утрешните повторни кметски избори в Истанбул. В Истанбул живеят съвсем 20% от гласоподавателите в Турция. Мегаполисът създава над една трета от брутния вътрешен артикул на страната, предават международните организации.

"От години кметове от Партията на справедливостта и развиването ръководят Истанбул. Те доведоха града до положение да не може да се живее в него. Строителната политика под името „ планове за градско преустрояване “ усили популацията на града, а с това трафикът е блокиран ", сподели пред Баръш Яркадаш, публицист и някогашен народен представител от опозиционната Народнорепубликанска партия.

"Поради неприятното ръководство у хората има очакване за смяна. За Имамоглу не гласоподават единствено хора от Народнорепубликанската партия. Тя е в коалиция с „ Добрата партия “, а Демократичната партия на народите, която не е част от обединението, само че печели към 10% от гласовете в града, също го поддържа. Най-важната причина за това е търсенето на сметка за властническите политика на Партията на справедливостта и развиването ", описа още той.

На противоположното мнение са ръководещите и подкрепящите ги. Депутатът от Партията на справедливостта и развиването Зафер Саръкая разяснява за какво техният претендент, някогашния министър председател Бинали Йълдъръм, би трябвало да завоюва утрешния избор: „ Йълдъръм е някогашен министър председател на Турция, министър на превоза, който построи доста мостове и пътища. Опитът му е непостижим с опита на другия претендент. Освен това съм уверен, че честността на господин Йълдъръм ще победи “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР