С близо 50 процента са се увеличили стомашно-чревните заболявания за

...
С близо 50 процента са се увеличили стомашно-чревните заболявания за
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Чумата не се разпространява така лесно както коронавируса

С близо 50 % са се нараснали стомашно-чревните болести за последните две седмици у нас. Това регистрират от Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Това на процедура е мъчно, когато сме на открито, изключително, когато приказваме за деца. Родителите нормално употребяват мокри кърпички, което обаче не е задоволително. Те не заменят топлата вода и сапуна. Това сподели за Нова телевизия ” професор Ива Христова. По думите й чистите ръце са наложително изискване, с цел да се предпазим от заболявания.

Симптомите на летните вируси са повръщане, болки в стомаха, температура, диария. По думите й с изключение на за чисти ръце, би трябвало да внимаваме и, когато купуваме подготвена храна извън, защото градусите са доста високи и продуктите се скапват бързо.

Според нея през лятото, когато консумираме повече плодове, не би трябвало да имаме потребност от имуностимуланти. Освен летни бактериалниинфекции, има известно повишение на Коронавирус случаите, само че това не съставлява заплаха за момента, твърди професорът. По думите й новият вариант е подвариант на Омикрон и към момента не е потвърден в България.

Други болести, които записват от Центъра, са излъчените посредством кърлежи. Там също се вижда покачване. Тя прикани хората да заобикалят пътечките и да вървят по алеите в парковете. Случаите на лаймска болест са десетки, само че затрудненията са редки.

За Бубонската чума проф. Христова изясни: „ Това е по този начин да се каже местна зараза. Лимфните възли реагират и стават големи. Чумата не е изкоренена по света. Единични случаи има в Азия и в страни, където хигиената е ниска. Но значимо е да се знае, че тя не се популяризира по този начин елементарно както COVID-19, тъй че не трябва да се тормозим. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР