С близо 3 на сто са се увеличили престъпленията в

...
С близо 3 на сто са се увеличили престъпленията в
Коментари Харесай

Бедността и обезлюдяването на селата увеличава престъпността у нас, сочи доклад

С близо 3 на 100 са се нараснали закононарушенията в страната за последната година по отношение на 2016-а, като общият брой на записаните закононарушения е близо 107 хиляди. Това сочи годишният отчет за активността на прокуратурата, който беше подсилен от болшинството в Народното събрание, съобщи БНР.

Документът регистрира, че високите равнища на престъпност са свързани с бедността, обезлюдяването на дребните обитаеми места и високата вътрешна миграция към огромните градове.

В програмата на Народното събрание е и планът на решение за приемане на процедурни правила за избор на арбитър в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Президентското несъгласие върху Административнопроцесуалния кодекс и окончателното въвеждане на тол системата от следващата година разискват още депутатите. Ветото на президента и измененията в Закона за пътищата, с които се вкарва тол системата и задължението за рейсовете да се оборудват с видеорегистратори и колани, са първа и втора точка за четвъртък.

Народното събрание ще гласоподава на следващия ден министерските оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков и новите номинации за министри на Министерство на вътрешните работи - Младен Маринов, на превоза - Александър Манолев и на районното развиване - Петя Аврамова.

И трите кандидатури са от квотата на ГЕРБ.

Същевременно Парламентарната обществена комисия ще разиска план за промени в Закона за фамилните помощи за деца. С тях от следващата година се вкарва нов тип месечна помощ за деца с един или двама умряли родители, които нямат право на наследствена пенсия. Размерът на помощта, от която ще могат да се възползват 5600 деца, ще се дефинира годишно в Закона за държавния бюджет. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР