С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над

...
С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над
Коментари Харесай

БНТ: С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е шофирал мъжът, помел спирка и коли във Велико Търново

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е карал мъжът, който тази нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинявания.

36-годишният лидер ще бъде упрекнат за шофиране в нетрезво положение и причиняване на тежки материални вреди.Той ще бъде упрекнат за шофиране в нетрезво положение и причиняване на тежки материални вреди.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица " Магистрална " във Велико Търново, която е най-натоварена права в града, тъй като е част от основния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав сектор изпуснал ръководството, блъснал се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския превоз. А хората на място през днешния ден разясниха, че километражът на автомобила му е заледен на 175 км, предава Българска национална телевизия.

" Затова споделям, че е карал с над 190 - 200 километра в час, защото след спирачния път, скоростта на удара е била към 170 километра в час ", изясни притежателят на отнесения склад Стефан Миланов.

На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта на водача. При случая като по знамение няма жертви и тежко потърпевши. Материалните вреди обаче са големи.

" 15 минути преди случая съм бил на обекта и когато към този момент дойдохме тук стана ясно, че е доста сериозен удара. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална вреда. Унищожена е най-вече фасадата на постройката, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни стопира работата най-малко за 2-3 седмици, до момента в който възстановим вредите ", описа още Миланов.

Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица. След привършване на следствените дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР