С близо 15 години на пазара, Delta.BG се утвърди като

...
С близо 15 години на пазара, Delta.BG се утвърди като
Коментари Харесай

Delta Cloud – да докоснеш облачна реалност

С близо 15 години на пазара, Delta.BG се утвърди като водач в построяването на самостоятелни и профилирани облачни решения.

Постиженията на сполучливата компания бяха показани пред редица медии от Боряна Попова, шеф маркетинг и бизнес развиване и Георги Димитров, ръководещ сътрудник, в границите на събитието „ Delta Cloud в Equinix – да докоснеш облачна действителност “.

 Боряна Попова, маркетинг шеф и Георги Димтров, ръководещ съучастник Делта

Гостите на събитието имаха опцията да се допрян до облачната действителност на Delta.BG и бяха ловко преведени през лабиринта от услуги, които компанията предлага – виртуални и наети сървъри, систематична администрация, планиране и създаване на профилирани облачни решения, AI-базирана DDoS отбрана и Backup-as-a-Service. Впечатляващо бе по какъв начин представителите на компанията съумяха да пояснят смисъла и приложението на всяка услуга с аналогии от обозримия свят, който ни заобикаля и можем да докоснем.

В тяхна поддръжка с образци от действителния живот се причислиха – Драгомир Желев, създател на компанията, Петър Маринов – шеф по сигурността и Маргарита Костова – шеф продажби. Впечатляваща бе симбиозата, с която домакините си подаваха топката, влизайки от тематика в тематика и допълвайки се един различен.

Към момента сплотеният екип на Delta.BG е изправен пред предизвикването – агресия на външни пазари за номер 1 – Франкфурт – най-големият софтуерен хъб в Европа.

 Драгомит Желев, създател на Делта

Дискусията се разшири с въпроси от гостите по горещи тематики, в това число и за киберсигурността, която става все по настояща и значима с бързите темпове на цифровизация на голям брой браншове, в това число и опазване на здравето и обучение.

DDoS отбраната, която компанията предлага, като услуга към своето security портфолио, е новаторска и високотехнологична, построена в Anycast мрежа с над 20 центъра за дестилация (PoPs) на 5 континента. Един от тях е построен в София от Delta.BG в партньорство с американската компанията Path Network, чийто извънреден представител е за страните от Балканския полуостров. Геолокацията на построения PoP в София е основна за постигането на ниска латенция – извънредно преимущество, дружно с конкурентната цена.

По-динамичната и вълнуваща част от събитието бе опцията на всеки от гостите да прегледа центъра за данни, да чуе песента на сървърите от първо лице и да види с очите си присъщата, емблематична за Equinix синя светлина! Equinix (Nasdaq: EQIX) е международната компания за цифрова инфраструктура, с над 250 дейта центъра в над 30 страни. От години центровете за данни (IBX) в София SO1 и SO2 поддържат фирмите в България в техния път към трансформиране на бизнеса си посредством взаимосвързаност с сътрудници по цифровата верига за доставки, внедряване на облачните технологии и достъп до нови пазари по света.

Delta.BG е първата българска хостинг компания сътрудник на Equinix в България. „ Надеждността и сигурността са от първостепенно значение и бихме платили по-висока цена, с цел да подсигуряваме, че нашите сървъри и респективно бизнесите на нашите клиенти няма да спрат “, разяснява Драгомир Желев.

Клиенти на компанията са редица медии, огромни и междинни онлайн магазини, индустриални предприятия, банки и други, с които са изграждани устойчиви и дълготрайни взаимоотношения в годините.

" Нашите клиенти са наши сътрудници! Грижим се за техния бизнес, както за нашия! Персонализираното отношение и вниманието към детайла са ключът към сполучливите партньорства “, разяснява Боряна Попова.

 Боряна Попова, маркетинг шеф и бизнес развиване

„ Мониторингът, който прилагаме 24/7, неведнъж посочва за проблеми, които могат да зародят. Нашата цел е да вземем ограничения и да разгадаем обстановката, с цел да предотвратим случай, за което клиентите и не подозират! “, разяснява Георги Димитров. „ Всичко това е допустимо, тъй като в годините построяваме екип с изключителна експертиза и опит. Повод за горделивост е, че хората, с които компанията започва преди 15 години, не престават да се развиват и милеят за нея, а екипът се уголемява всяка година от 3 индивида в самото начало до 40 индивида все още “, добавя Драгомир Желев.

Компанията приготвя собствен първокласен екип от специалисти, които ще бъдат посланици на марката на най-голямото събитие за облачни технологии, хостинг и инфраструктура – CloudFest 2024, да се върнат въодушевени и заредени с готовност за напредък и развиване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР