С близо 10 милиона лева Пловдивският филиал на Технически университет-София

...
С близо 10 милиона лева Пловдивският филиал на Технически университет-София
Коментари Харесай

Стартираха ремонт на студентски общежития в Пловдив за 10 млн. лева

С близо 10 милиона лв. Пловдивският филиал на Технически университет-София ще ремонтира студентското общежитие на бул. “Санкт Петербург “. Днес депутати от ГЕРБ, кметът на Пловдив  Костадин Димитров и представители на локалната власт дадоха формален старт на плана. 
Прочетете още
 „ Това общежитие е доста значимо, както и целия Филиал на Технически университет. Пловдив е региона с максимален механически и промишлен капацитет, по тази причина този план трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и промишлеността в района го изискват “ – сподели още Красимир Вълчев.

Пловдивският филиал на Технически университет-София завоюва план по програмата на Министерство на образованието и науката за „ Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития “. Висшето образователно заведение ще получи близо 10 милиона лв. за възобновяване на 15 етажната постройка на бул. “Санкт Петербург “ в Пловдив. Общежитието, в миналото благосъстоятелност на Академията за публични науки и обществено ръководство /АОНСУ/ е издигнато през 1983 година и оттогава в постройката са осъществявани единствено козметични поправки.  

След оповестяването на старта на плана, формалните посетители се срещнаха със студенти от Технически университет-София, Филиал Пловдив. Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват поддръжка на висшето учебно заведение за възстановяване на материално-техническата база, както и за създаване на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.  



 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР