С благоприятното си географско положение, ниските цени и разнообразните възможности

...
С благоприятното си географско положение, ниските цени и разнообразните възможности
Коментари Харесай

Катерини – любима гръцка дестинация

С удобното си географско състояние, ниските цени и разнообразните благоприятни условия за свободното време, град Катерини и неговата плажна линия – Паралия Катерини, са обичана гръцка дестинация – за локалното население, за българите и за интернационалните туристи. Подарете си вълнуваща почивка в една от най-популярните дестинации в южната ни съседка – Катерини.
 Катерини – обичана гръцка дестинация Снимки: iStock.com
 

Катерини се намира в област Централна Македония в Гърция, по едно и също време на брега на Егейско море (същинският град е на към 10 км от брега, само че заради сливането му с крайбрежните селища, е разширил очертанията си) и в подножието на планината на боговете Олимп. Така за всеки екскурзиант видял за първи път комбинацията от красиво крайбрежие и величествени върхове от двете му страни, Катерини се трансформира в неповторима и спираща дъха дестинация.

Градът отстои на към 280 км от българската столица София и на към 70 км от втория по величина град в Гърция – Солун. Тъй като се намира по пътя сред Солун и Атина, най-лесният метод да се стигне до там е с кола или с рейс по автомагистралата, свързваща двата града (Международен път Е75) или по трасе Егнатия одос (част от Европейски път Е90) от пристанище Игуменица на север.

 Катерини – обичана гръцка дестинация

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР