С благодарствен молебен и полагане на венци бе отбелязана 145-тата

...
С благодарствен молебен и полагане на венци бе отбелязана 145-тата
Коментари Харесай

Варна отбеляза 145-тата годишнина от Освобождението си

С признателен молебен и полагане на венци бе маркирана 145-тата годишнина от Освобождението на Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Церемонията се организира се в Духовно-просветния център „ Св. Архангел Михаил “ на ул. „ 27 юли “, там където през 1878 година варненци се другар в двора на тогавашното учебно заведение и църквата " Св. Архангел Михаил " в очакване на освободителите.

В общоградското поклонение взеха присъединяване почетен часовой и представителният духов оркестър на Военноморските сили.

След минута безмълвие празничен признателен молебен отслужиха свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия.

Венци и цветя в символ на благодарност връчиха зам.-кметът на града Коста Базитов, регионалния шеф Марио Смърков, нововстъпващия регионален шеф Андрияна Андреева, ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на Варненската и Великопреславска света митрополия, районни кметове, политици, ветерани от войната, а също и доста жители.

По случай празника от 20.30 часа довечера на площад „ Независимост “ ще организира концерт с присъединяване на Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна и солисти с диригент Григор Паликаров. Програмата включва арии, дуети и ансамбли от композиторите Румен Бояджиев – наследник, Моцарт, Бизе, Верди, Карлос Гардел, Йохан Щраус и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР