С безкрайните приключения, които предлага на посетителите си, Турция е

...
С безкрайните приключения, които предлага на посетителите си, Турция е
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за почивка в Турция през есента

С безкрайните завършения, които предлага на посетителите си, Турция е от най-хубавите избори за отмора през есента. Разположена в сърцето на Средиземноморието, страната се радва на хубаво есенно време, което дава опция на посетителите да обиколят красивото южно крайбрежие, до момента в който се любуват на последните слънчеви лъчи. Освен Истанбул, прочут с неговата богата история и оживена атмосфера, Турция предлага още доста завладяващи дестинации с есенно обагрени естествени хубости, антични градове с артефакти и с богата гастрономическа просвета. Ето и някои от най-привлекателните места за отмора в Турция през есенния сезон.

Кулинарни завършения в Егейско море

Егейското крайбрежие предлага възхитителни гастрономически пътешествия с обилие от пресни морски блага, органични артикули, ароматни билки и зехтин. През есента известните курорти в района, от Бозкаада до Айвалък , оживяват с фестивалите за събиране на грозде и маслини, предлагайки на посетителите опция да се включат в тези вековни обичаи. Освен това, посетителите могат да се насладят на здравословни ястия - от сочна риба до богати зеленчуци и мезета със зехтин, съпроводени от фамозните локални виновност. Най-известната кулинарна дестинация в района е Урла . Тихият и спокоен град дава на туристите достоверно прекарване за разходка из лозята и маслиновите дървета, и опция да опитат от обичайните за района ястия в заведения за хранене от фермерски вид и със звезди Мишлен.

Летни почивки в Средиземноморието

През есента южните крайбрежия на Турция остават идеални за летни почивки на плажа с мекия си климат, слънчеви лъчи и дълбоки сини крайбрежия. В Анталия, сърцето на Турската ривиера и един от най-красивите градове, туристите могат да се включат в дневните екскурзии, които градът предлага. Те включват обиколка на античните градове в покрайнините от Аспендос до Сиде , които са едни от най-историческите места в света. Анталия е подобаваща дестинация и за търсещите спорт и завършения. Хотелите в Белек имат обособени голф стадиони, в Каш посетителите могат да се гмуркат към крайбрежието, а Караин и Дамлаташ са едни от най-възхитителните пещери, които си коства да бъдат посетени. Пешеходни направления като Ликийския път и Пътеката на Свети Павел са също прекарвания, които не трябва да пропускате през този сезон.

Кападокия - неповторим релеф

Друго красиво място, където можете да се порадвате на есента, е Кападокия . Там наложително би трябвало да се качите на балон с парещ въздух и да се насладите на смайващите гледки под краката ви. Кападокия постоянно е описвана като „ неземна " поради своите приказни комини и пленителни пейзажи, само че нейната история и просвета са също толкоз впечатляващи. През цялото време на своето битие този район е бил преходна точка на безчет цивилизации. Задължително би трябвало да посетите и музея навън Гьореме , част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, и неговите каменни църкви с красиви стенописи. В подземните градове като Каймаклъ и Деринкую , издигнати за отбрана от антични нашествия, можете да изследвате техните комплицирани тунели и камери, които ще да ви отведат към предишното.

Югоизтокът - там, където културното завещание и гастрономията се съчетават

Есента е и идеалното време за опознаване на югоизточните турски градове с всичките им загадки и кулинарни изкушения. Тези, които желаят да се насладят на културно и кулинарно прекарване могат да стартират своето странствуване в Адъяман , където обектът на ЮНЕСКО - планината Немрут , се извисява с колосалните си скулптури и антични гробници и откъдето могат да бъдат видени невероятни изгреви и залези. От там можете да се насочите към Газиантеп , прочут като кулинарната столица на Турция и включен в Списъка на мрежата от креативен градове на ЮНЕСКО в региона на гастрономията, с помощта на световноизвестните си саралия, кебапчета и шамфъстък. Докато сте в Газиантеп, не пропускайте да посетите Музея на мозайките в Зеугма , където се намират зашеметяващи антични мозайки.

След това се отправете към Шанлъурфа - градът на най-старите неолитни селища в света, като Гьобеклитепе и Карахантепе . Благодарение на продължаващите проучвания в границите на плана „ Taş Tepeler ", в тези селища неотдавна бяха направени обилни нови открития. След това Мардин ще ви посрещне с красивата си каменна архитектура. Разходете се из тесните му улички, откривайки богатата комбинация от култури и обичаи на града с исторически манастири, църкви и джамии. Местните усети, като неповторимите сирийски виновност и бадемови бонбони, ще добавят вашето странствуване. Накрая, насочете се към Диарбекир - град, прочут с античните си градски стени и историческите градини Хевсел , включени в Списъка на ЮНЕСКО за международно културно завещание . За да стигнете до Диарбекир, качете се на екологичния Диарбекир Експрес - новият туристически трен, пътуващ от Анкара до източните планини и включен в „ Списъка на най-забележителните места в света за 2024 година " на списание Time .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР