С бавни и тихи стъпки лятото започва да се измъква

...
С бавни и тихи стъпки лятото започва да се измъква
Коментари Харесай

Какво да правим, ако сме далеч от морето

С мудни и тихи стъпки лятото стартира да се измъква през вратата. Най-хубавото време в годината отлита, почивките свършват, а с тях се изпарява и мирисът на морска вода. Въпреки това слънцето е към момента обилно, денят - дълъг, а желанието ни да сме навън не стихва.
 И на море, и на планина - има по какъв начин
И на море, и на планина - има по какъв начин

5 места по Черноморието, с които плажът да не ни омръзне

За всички, завърнали се от пясъчните курорти, на които към този момент им липсва шумът на вълните - има избавление за положително превозване, и то единствено на една ръка разстояние от вкъщи ни. И не, не е нужно да въртим стотици километри, с цел да стигнем до морето.

Защо да не предизвикваме въображението си и да си спретнем един безоблачен пикник в парка? Или пък да си създадем сладоледен тур през целия ден.
 Снимка 583353

Ето няколко идейки за тези, които са надалеч от морето, само че са си запазили свободно време и се ослушват за привлекателни оферти в града.

Хайде на пикник

Краят на лятото и началото на есента са съвършеното време за пикник на поляната. Слънчевите лъчи са към момента топли, дните дълги, а дъждът - надалеч от нас. Затова всеки, който не му се стои у дома, а иска да се забавлява с другари и семейство - пикникът идва на помощ.
 Снимка 583303

А за него са нужни кошница, цялостна с дребни вкусотии, постеля и най-много положително въодушевление и готина компания. Местата, на които можем да го създадем са в някои парк (В София това са Южния парк, Борисовата градина, парка Заимов, Докторската градина и т.н.), край някое езеро (Панчарево, например) или в полите на планина (Витоша ни зове).

Сладоледен тур

Казват, че денят се познавал от сутринта. Така че за какво не си я създадем оптимално вкусна и приятна. Още със ставането можем да се заредим с лъжица какаов сладолед, а щом жегата пристигна на обед, да се разхладим с ескимо на съчка. Вечерта пък ще завършим с цветна мелба в някоя сладкарница.
 Снимка 583304

А в компанията на другари или своята половинка можем през целия ден да обикаляме и изследваме най-хубавите местенца за сладолед в града. Като не забравяме, че доста постоянно най-вкусните сладоледи (и не само) са закътани в най-малките и, на пръв взор, елементарни улички.
 Движението, въглехидратите, захарта и по какъв начин да се заредим с повече сила
Как да се заредим с повече сила

И защо може да е симптом умората

Да яхнем колелото

Още едно занятие, което като се изключи че е доста прелестно, ще ни вкарва във форма за нула време. Необходимо е да се сдобием само с велосипед и непосредствен другар за още повече развлечение.
 Снимка 583305

Местата, които можем да обикаляме, са безчет - от паркове и градинки до обширни алеи и булеварди. За тези, които нямат велосипед, умерено могат да го заменят с ролери, скутери и всевъзможни сходни транспортни средства. И в случай че в крайна сметка и те не са алтернатива - тъй като изискват авансово умеене за управление - постоянно имаме дългите разходки пешком. Те са постоянно са на мода и са налични за безусловно всеки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР