С бързи темпове напредва строителството на новия 7-етажен лечебно-диагностичен корпус

...
С бързи темпове напредва строителството на новия 7-етажен лечебно-диагностичен корпус
Коментари Харесай

С бързи темпове напредват инвестиционните проекти на УМБАЛ „Свети Георги“

С бързи темпове напредва строителството на новия 7-етажен лечебно-диагностичен корпус за деца , 4-етажния паркинг и новата хеликоптерна площадка , ситуирани на територията на най-голямата болница у нас УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД в Пловдив. Предвижда се всички нови здания да бъдат функционално и градивно свързани с главния корпус на лечебното заведение на бул. „ Пещерско шосе “.

Строителството стартира преди няколко месеца, като се чака обектите да бъдат приключени по-рано от плануваното, което е доникъде на 2025 г . В края на февруари беше направена първа копка на лечебно-диагностичния корпус за детски, хематологични и онкологични болести. Най-мащабният план за строителство, стартиран от повече от 30 години в най-голямото държавно лечебно заведение, включва строително-монтажни работи по създаване на нова постройка с разгърната застроена повърхност от близо 18 000 квадратни метра , със 7 етажа и партер , свързани с 2-етажна топла връзка към хирургическия блок на болничното заведение. Към момента градежът изпреварва предварителния график и до края на седмицата изпълнителят възнамерява полагането на плочата на 7-ия етаж.

„ Дейностите текат бързо, безпроблемно и гладко, строителите работят без значение от неприятните метеорологични условия “, твърди техническият началник на обекта и изясни, че към този момент се работи и по системите за отопление, вентилация и климатизация, а напълно скоро следва слагането на дограмите на първи и втори етаж.

Пребазирането на Клиниката по педиатрия и обезпечаването на подобаващи условия е от извънредно значение за децата от цяла Южна България, защото тя е единствена в района по потенциал на експертите и медицинските действия. Ежегодно в клиниката се хоспитализират над 5500 дребни пациенти с остри положения при болести на вътрешните органи, включително с кардиологични, гастроентерологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско поделение годишно минават почти 28 000 деца .

Независимо че през последните години сме очевидци на огромно благоустрояване на площите към държавната болница и на построяването на нова пътна и пешеходна инфраструктура , през лятото беше даден формален старт и на строителството на многоетажния паркинг за над 600 автомобила и повърхност от към 20 000 кв.м. Същият ще разполага със зарядни станции за електрически коли, а 10% от паркоместата ще са за хора с увреждания.

С изключително значение за незабавната помощ е завършването на новата хеликоптерна площадка , която ще се отличава с опцията за приземяване и политане на всички класове хеликоптери. Ръководството на университетската болница следи прецизно строителството и на двата обекта, а задачата е ясна – обезпечаване на допустимо най-хубавите условия за пациентите и чиновниците на лечебното заведение.

Строителство на хеликоптерна площадка. Снимка: УМБАЛ-Пловдив

„ Големите капиталови обекти, по които работим сега, са от извънредно значение за качеството на здравното обслужване, което можем да предложим на нашите пациенти. Безспорно значим фактор за сполучливото им привършване е високата сензитивност, с която ние самите се отнасяме към тематиката за обезпечаването на по-добро опазване на здравето с съвременни бази и новаторски технологии. Като управление на УМБАЛ „ Свети Георги “, ние ще продължаваме да поставяме всички нужни старания, надзор и ограничения за бързо и качествено довеждане докрай на всички стратегически планове “, показа изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Карен Джамбазов .

През тази година двата капиталови плана на лечебното заведение завоюваха влиятелни награди . За многоетажния паркинг на УМБАЛ „ Свети Георги “ беше присъдено отличие за „ Най-добър план с публично значение 2023 “, а планът за нов детски лечебно-диагностичен корпус бе отличен за най-хубава инвестиция в детското опазване на здравето за 2023 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР